Plus 30 protiv Alkara

Plus 30 protiv Alkara

16. studenog 2019. u 21:04 / KLUB: KK Split

Split je prilično lako porazio Alkara iz Sinja. Gosti su se držali u utakmici nekih 15 minuta i onda su izbrisani sa parketa. Split je dominirao u svim segmentima utakmice. Split-Alkar 99:69


Split je došao do pete pobjede u prvenstvu. Eto nakon Gorice, Škrljeva, Dubrave i VROS-a pao je i Alkar. Poraženi smo tri puta i to od Cibone, Zadra i Zaboka.

Bila je ovo jedna od onih utkmica koje jednostavno nikako ne možeš izgubiti. Naravno ponajviše zato jer protivnik nije dorastao. To potvrđuje i izjava trenera Alkara Damira Mikačića koji je konstatirao da je Split puno bolja ekipa od Alkara i da nisu spremni za 40 minuta ozbiljne košarke.
Međutim i u ovakvim utakmicama se puno toga može odraditi. Ponajprije u taktičkom smislu i vračanju u život igrača kojima je poljuljano samopouzdanje. U Splitu se još uvijek ne zna puno toga. Za početak ko je prvi play. Osim toga što je i samo po sebi previše na ovakvim utakmicama mi trpimo mlade koji se dovoljno ne trude, a zanemarujemo koliko je bitno razigrati Kedžu i raspucati Morissa za neke važnije oglede koji su pred nama . Recimo već u utorak kada gostujemo u Nikšiću. Tada ćemo vidjeti što smo to dobro napravili u utakmici sa Alkarom. Što nam je ona donijela u jedinom važnom natjecanju koje igramo ove godine. U Nikšić jednostavno moramo po pobjedu.