Grgurević se pogubio, žuti izgubili

Grgurević se pogubio, žuti izgubili

14. studenog 2019. u 22:53 / KLUB: KK Split

Split je izgubio utakmicu koju nije smio izgubiti. Prvo poluvrijeme i unatoč sudačkim previdima je bilo najbolje ove sezone, a drugo pogotovo od ozljede Kalajžića gubitak vremena. Split-Borac 74:76

Svašta smo vidjeli veceras na Gripama. Prvo poluvrijeme vrijedno divljenja u kojem su samo loši suci kvarili dojam ove utakmice. Punili su naš ionako tanak roster osobnima pa je Borac pucao čak 19 slobodnih bacanja što je previše i za cijelu utakmicu. Sa druge strane mi smo ih pucali samo 7, a utakmica nije bila gruba. Daleko od toga bila je prava muška, tvrda, ali nikako gruba.
Problem sa velikim brojem osobnih se dakako osjetio u nastavku utakmice u kojem smo kako se ista bližila kraju fizički ali i taktički nadigrani. Imali smo nekoliko minuta od kraja treće četvrtine i plus 15 a onda je sve stalo. Nismo više imali nikakva rješenja u napadu, a na sve se još nadovezala i ozljeda Kalajžića. Grgurevića je to i konačno izbacilo iz ove utakmice jer je do kraja žuta podmornica plovila bezglavo te je poraz bio neminovnost. Poslije utakmice je bilo dosta kritika na sudce, a naš trener je nevoljko izjavio da je upozoravao na to i nakon MZT-a i da se ne želi ponavljati. Na kraju sedmo mjesto i omjer 3-4 sugerira da je vrijeme za hitne i drastične mjere ako ne želimo da i ova sezona bude promašaj. Trečina utakmica je za nama i za popravni ostaje još samo 15 kola. Za četvrtim mjestom zaostajemo dvije pobjede.