Bastardi di Spalato - Nada SM prvaci Hrvatske

Bastardi di Spalato - Nada SM prvaci Hrvatske

27. srpnja 2019. u 20:15 / KLUB: BK Nada SM

Bejzbolaši Nade SM su novi prvaci Hrvatske. Nakon najduže finalne serije u povijesti koja se protegla unedogled splitski bejzbolaši su bili za nijansu bolji i zasluženo odnijeli deseti naslov državnih prvaka. Osim titule odnijeli su splitski bejzbolaši i sve individualne nagrade. Jeff Barto je proglašen za najboljeg bacača, a Andrew Jones najbolji udrač i MVP. BK Olimpija 83-BK Nada SM 8:13

Bejzbolaši splitske Nade SM su danas upisali popularnu zvjezdicu na svome dresu šokiravši karlovčane. Karlovčani su u seriji imali dvije velike prednosti koje nisu uspijeli materijalizirati pored upornih splitskih bejzbolaša. Naročito ostaje upečatljiva šesta utakmica kada su svi na tribinama stadiona Četiri rijeke pomislili da je gotovo. Međutim gotovo je tek onda kada bejzbolaši Nade SM to kažu. A kazali su upravo danas u nastavku sedme odlučujuće utakmice u kojoj je briljirao Andrew Jones.
Utakmica se nastavila vodstvom od 4:6 od prošle subote kada je utakmica prekinuta zbog kiše. Splitski sastav je u 6. izmjeni home runom Belina otišao na 4:8 te se već tada vidjelo da splitski sastav ne misli izgubiti. Malo pomalo u sljedećoj izmjeni došli su do ogromnog vodstva 4:12. Olimpija se nije predavala i u istoj toj izmjeni je smanjila na 8:12. U osmoj se pružila velika šansa Olimpiji 83 kada su imali pune baze, ali Nada SM se izvukla sa double playom. To je i definitivno pokopalo se nade domačina. Štoviše Nada SM je u posljednjoj izmjeni drugim home runom na utakmici Belina uzela još jedan bod, karlovčani se predali i time je ova uzbudljiva serija završena.