Jadranu prva pobjeda u LP

Jadranu prva pobjeda u LP

4. prosinca 2018. u 22:18 / KLUB: VK Jadran

Jadran je došao do prve pobjede u LP. Furioznom trečom četvrtinom naši momci su pregazili favorizirani njemački sastav učinivši ih smiješnim. VK Jadran - WASPO Hanover 15:10
Jadran je pobjedio WASPO Hannover u četvrtom kolu Lige prvaka čime je stigao do prve pobjede u LP. Utakmicu vrijednu divljenja odigrao je ljevoruki ubojica sa Zvončaca Ante Visković koji je postigao velikih pet golova od čega večinu u ključnoj trečoj četvrtini koja je prelomila ovaj susret.
Da nebi bilo nedoumica treba naglasiti da je Hannover na poluvremenu imao 4:6 i u potpunosti kontrolirao ovu utakmicu.
Međutim onda je uslijedila ta čarobna treča četvrtina koju je šraubom otvorio Popović. Nakon toga pogađaju Delić i Kunac, a potom i Visković iz peterca za vodstvo Jadrana 8:7. U sveopćem deliriju Visković iz odlično odigrane kontre Anića pogađa za 9:7 i prvo osjetnije vodstvo našeg sastava.
Visković je zabio i za 10:8, a prekrasnim lobom na 11:8 povisio je Kunac kojega je pritom igrač Hannovera udario šakom u glavu za isključenje bez prava zamjene. Bio je to kraj za njemačku ekipu koja je još jednom kapitulirala golom Zovića za 12:8.

U zadnjoj četvritnini je samo odrađen posao do kraja za konačnih i velikih 15:10 našeg sastava koji je u ovoj utakmici pokazao da može i mora biti konkurentan u elitnom europskom natjecanju.