U polufinale dvokorakom

U polufinale dvokorakom

5. svibnja 2018. u 20:53 / KLUB: KK Split

Split je u dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici na Baldekinu svladao Šibenika, te se plasirao u polifinale prvenstva gdje ga čeka prvak Cedevita. Zasluženo jer je obje utakmice bio bolji suparnik. KK Šibenik-KK Split 82:84

Žuti su izborili polufinale protiv Prvaka Hrvatske zagrebačke Cedevite nakon još jedne urnebesne utakmice sa Šibenikom. Za razliku od splitske utakmice u kojoj su naši momci imali problema sa šibenskom agresijom i bili u rezultatskom deficitu do zadnje četvrtine u ovoj smo krenuli furiozno. Ubijali smo domači sastav sa svih pozicija, a naročito je inspiriran bio Katura koji je u prvoj četvrtini postigao 13 koševa. Druga četvrtina je pripala šibenskom sastavu pa smo na odmor otišli sa +4. Treča četvrtina je na početku opet pripala domačem sastavu koji je po prvi puta preuzeo vodstvo u ovoj utakmici. Poslije minute odmora žuti se vračaju sa serijom 10:0 uz dvije trice i ponovno preuzimaju vodstvo. U žestokom ritmu su narančasti došli na -2, a da ne dođe do novog preokreta tricom se pobrinuo Širko. Do kraja je Scott pruzeo odgovornost i odveo ekipu do pobjede. Šibenik je imao zadnji pokušaj za tricu odnosno pobjedu koju je objektivno rečeno Mileković iz veoma teške pozicije promašio.
Slijedi polufinale tko bolji od tri utakmice. Prva se igra u Zagrebu sljedeću subotu kada bi bilo sjajno napraviti break.
Neče biti lako jer za takav poduhvat treba imati izraženu volju za dokazivanjem. Međutim narod je odavno rekao "gdje ima volje ima i načina".