Kaštela ispračena u drugu ligu

Kaštela ispračena u drugu ligu

25. travnja 2018. u 20:19 / KLUB: KK Split

Kaštelani su več otprije znali da su putnik u niži rang natjecanja, ali ih to nije omelo da pruže solidan otpor favoriziranom Splitu. Krajem 3/4-ine su nakratko bili u vodstvu, a onda su žuti ubacili u brzinu više i lagano slavili. KK Ribola Kaštela-KK Split 77:89

Malo se tko nadao da domačini mogu biti ovoliko motivirani s obzirom u kakvoj se situaciji nalaze. Naime za nekoga ko je več odavno ispao pružili su i više nego solidan otpor. Naši momci na to očito nisu bili spremni pa su u prvih 5 minuta uspijeli ubaciti isto toliko koševa. Odlično je igrao Đugum i šipić pod košem, a Najev nije imao nikakvo rješenje za njih. Stvari su se stabilizirale tek sa ulaskom Špalete koji je stabilizirao unutarnju igru. Do kraja četvrtine nas je nosio raspoloženi Kalajžić i Scott.
Još jedan pad se dogodio sredinom treče četvrtine kada smo dozvolili kaštelanima da nas prestignu i dovedu u pitanje naše 4. mjesto prije doigravanja. Svemu je prethodila ozljeda Špalete kojega je pod košem laktom u usnu nezgodno udario Đugum. Malo je panike bilo kada su Kljajić i Rašetina preokrenuli rezultat. Trener Skelin je sa klupe smirivao situaciju, a onda je presingom i ozbiljnijom obranom vrlo brzo slomio otpor domačina. Na kraju se mora konstatirati ipak zaslužena pobjeda Splita koji se još jednom mučio do samoga kraja. Več u srijedu na Gripama starta doigravanje protiv Šibenika. Igra se u ritmu srijeda - subota-srijeda tko prije dvije pobjede.