KVANTITETA SLABAŠNA, KVALITETA NIKAKVA

KVANTITETA SLABAŠNA, KVALITETA NIKAKVA

22. ožujka 2018. u 6:32 /

Inicijativa za ozdravljenje splitskog sporta je doživjela "SJAJAN ODAZIV". Okupilo se 57.3% od ukupnog broja skupštinara SSS kako bi izglasali jedinu točku dnevnog reda. Smjenu Ivana Veštića koji je već dao ostavku. Kvantiteta slabašna, kvaliteta nikakva.

Što smo novoga saznali nakon današnjeg performnansa u organizaciji Inicijative za ozdravljenje splitskoga sporta. Rekli bismo ništa novoga. Saznali smo kako je splitski sport i nadalje duboko podijeljen. Podijeljen zbog nepremostivih razlika između poimanja sporta i poimanja organizacije rada sportskih klubova, te javnih potreba za ostvarenje sportskih ciljeva.

Da bi se moglo doći do nekakvog zajedništva u splitskom sportu, a da to ne bude na silu odnosno diktirano od strane onih koji su trenutno bliže vlasti potrebna je kvalificirana večina ukupnog broja skupštinara. Razlog je itekako legitiman jer važne odluke se ne donose natpolovičnom večinom. Važne odluke se donose kvalificiranom večinom glasova jer je ona brojčano snažnija od apsolutne.
U ovom slučaju bi bilo poželjno da se ima tri četvrtine glasova ukupnoga broja članova cjeline jer se radi o iznimno važnoj i osjetljivoj stvari.
Takvo nešto se naravno neće moći dogoditi jer kao što smo već rekli razlike su nepremostive. Jedina šansa za nekakvo zajedništvo je da se politika odluči sa malo više sredstava poduprijeti Inicijativu za ozdravljenje splitskog sporta, a nas ostale ostavi u "zabludi" da smo zdraviji kada smo bolesni i da nam njihovo ozdravljenje ne treba.