Žuti igraju ozbiljno

Žuti igraju ozbiljno

2. ožujka 2018. u 18:58 / KLUB: KK Split

Ovo šta smo večeras gledali na Gripama je nešto što želimo gledati baš uvijek. Nije tu riječ samo o pobjedi već o načinu kako je ona ostvarena. Jer Šibenik je jedna jako dobra ekipa. KK Split-KK Šibenik 94:70

Iako nije bilo rezultatske neizvjesnosti gledali smo jednu vrlo dobru košarkašku predstavu u kojoj je Split dalekometnim projektilma srušio poletni Šibenik. Dakle Split je šutirao tricu za 62 posto što je svakako iznad svakog očekivanja pogotovo kada se zna da je baš trica rak rana splitske ekipe kroz cijeli tijek sezone. Scott i Katura po četiri, Kalajžić, Filipović i Širko po dvije te Marčinković i Josip Jukić po jednu. Čak petorica su postigli10+ poena, čemu je pridodano 29 asistencija, od čega 10 Širkovih.
Osim napadačkog segmenta svakako treba pohvaliti i obrambeni koji je večeras u potpunosti ukočio Bašića i Pandurića. Obadvojica su vrlo brzo natjerani u veliki broj prekršaja čime je Šibeniku slomljena kičma. Borio se tu mladi Bundović pod koševima vrlo hrabro, ali reket je večeras bio zatvoren. Split je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto, a zadnje dvije pobjede golicaju maštu pred nastavak sezone. ABA 2 liga je na žalost izgubljena, ali prvenstvo još nije.