Mornaru i Jadranu po bod

Mornaru i Jadranu po bod

27. siječnja 2018. u 20:36 / KLUB: VK Mornar

Sudar gradskih rivala je okončan sa neriješenim ishodom. Tako je na tablici ostala ista situacija. Jadran je i dalje ispred Mornara, ali svakako treba istaknuti da niti jedni niti drugi ne mogu biti zadovoljni ovakvim ishodom. Mornar jer je bio bliže pobjedi, a Jadran nije opravdao ulogu favorita. VK Mornar BS-VK Jadran 8:8

Jadran nije pokazao da ima bolji igrački kadar u ovoj utakmici. Mornareva mladost je nadmudrila jadranovo iskustvo. Trener Vrdoljak je mudro izvukao Goretu i Butića na bekove što ipak nije pozicija koja im odgovara čime je umrtvio Jadranov napad. Igrao je agresivno koliko je mogao s obzirom na smanjenu rotaciju. Trener Asić pak nije isloristio širinu klupe i nije imao odgovora na zamke koje mu je postavio Vrdoljak.
Ne treba biti previše pametan da bi se donio zaključak kako ovim remijem nije zadovolja nitko. Niti Mornar BS koji je bio bliže pobjedi, niti Jadran koji je odigrao ispod razine koja se očekuje. Mornari su cijelu utakmicu bili u prednosti, a Jadran je stizao. Da su Zdejini momci bili malo koncentrirniji u završnici i da Anić opet nije briljirao Mornar bi večeras bio ispred Jadrana. Ovako sve će se zaboraviti jer je stanje na tablici ostalo nepromijenjeno. Bar ovo kolo, iduće vjerojatno ne.