Junačka pobjeda-Širko 29 Pts

Junačka pobjeda-Širko 29 Pts

23. siječnja 2018. u 19:57 / KLUB: KK Split

Split je odigrao hrabro i junački pobjedio solidnu crnogorsku družinu. Sa pola ozljeđenoga kadra velika pobjeda i putokaz za dalje. Uz sve to Širko je proslavio rođendan sa 29Pts. KK Split-KK Teodo Tivat 88:68

Split je u 15. kolu Druge ABA lige pobijedio Teodo Tivat. Cijelu utakmicu je briljirao Širko koji je baš majstorski proslavio svoj rođendan. Naročito je dojmljivo odigrao prvu četvrtinu kada je postigao 15 koševa. Svoj 25. rođendan je začinio tricom što je bio njegov 25 koš u utakmici uz delirij u dvorani i pjesmu navijača "sretan ti rođendan". Usljedila je crna rupa u drugoj i totalni povratak u utakmicu crnogorskog sastava sredinom treče četvrtine. Onda je utakmicu u svoje ruke uzeo dotatada rezervirani Scott koji je eksplodirao baš kada je bilo najpotrebnije. Osim njih dvojice svakako treba apostrofirati i odličnu partiju Filipovića koji se polako vrača na onaj nivo na koji smo ga navikli gledati prošle sezone. Centarski dvojac nije briljirao, a Kedžo je dao svoj uobičajeni doprinos.
Ono što je najbolje za žute je spoznaja da je sljedeća utakmica tek za sedam dana pa će imati malo vremena za odmor i saniranje ozlijeda pred dva velika dvoboja. Prvo se ide u goste lideru druge ABA lige Sixt Primorski, a onda na Gripe dolazi Cibona.