Jadran u finalu kupa

Jadran u finalu kupa

16. prosinca 2017. u 18:25 / KLUB: VK Mornar

Jadran je prvi finalista kupa. Zaslužili su to jer su danas bili bolji. Mornar BS je na kratko došao do poravnanja, a neizvjesnost su prekinuli Marinić-Kragić i Butić.VK Mornar BS-VK Jadran 7:9

Split napokon ima finalistu hrvatskog kupa u vaterpolu. U finalu ih čeka Jug CO. Gradsko-državni projekt u koji je utučena sila novaca. Blago onima koji igraju u manjim sredinama jer ih je nominalno manje pa se uvijek nađe novaca za sport koji je perjanica toga kraja. Split zamislite molim nema takvih problema jer nas zaobilazi i ozbiljan gradski, a još više novac državnih firmi i njihovih satelita. Dakle tri kluba iz Splita na FF i Jadran, dvostruki europski prvak iz 90-ih je u finalu gdje svakako treba uživati. Ako se pruži prilika pokušati i iznenaditi favorizirani Jug CO.
U ovoj utakmici je sve nekako sjelo na svoje mjesto jadranašima. Cijelu utakmicu su bili bolji, kontrolirali igru i rezultat, te na golu imali čudesnoga Anića. Najzanimljiviji period utakmice je bila zadnja četvrtina u koju je Jadran ušao sa dva gola viška. Prve tri minute su prošle bez golova, a onda je Vrdoljak pozvao Time-out kojim je pokušao motivirati svoje momke. Urlao je iz sveg glas DOBIT ĆEMO IH. I odmah je dobio pozitivan odgovor. Prvo Živković pa onda Goreta do 7:7. Jadran nije gubio glavu. Trenutak odluke i gol vrijedan finala je postigao Jere Marinić-Kragić. Od vratnice pored nemoćnog Šparade. Bio je to njegov jedini gol na ovoj utakmici i to baš svome bivšem klubu koji ga se olako odrekao. Točku na i velike Jadranove predstave je stavio Butić.
Sutra je finale. Ajmo Jadran ale.