Remi na Poljudu

Remi na Poljudu

24. studenog 2017. u 21:33 / KLUB: OVK Split

POŠK i Jadran su remizirali na Poljudu. Remi je to koji baš nikoga ne može zadovoljiti. POŠK-a zato što je vodio 5:2 i propustio pobjedu, a Jadrana zato što je na kraju imao priliku i u potpunosti preokrenuti rezultat. OVK POŠK-VK Jadran 7:7

Nakon sedmog odigranog kola može se konstatirati da je POŠK zadržao prednost pred Jadranom, dok zbog dva remija zaostaje za drugim gradskim rivalom Mornar BS. Ništa se neće promijeniti na tablici RWP lige niti nakon sutrašnjeg dvoboja u Beogradu, jer Mornar BS će blagdane dočekati ispred jednih i drugih. Kratki je to rezime splitskoga trojca koji i ove godine ne vodi bitku za trofeje već za primat u gradu. Jadran je na žalost zadnji u toj priči u kojoj uopće nije trebao ni biti.

Večerašnja utakmica je bila tvrda i ratnička. POŠK je uglavnom bio bolja ekipa u bazenu. Jadran je pak imao svojih svijetlih trenutaka kada je napravio seriju 4:0 i vratio se iz mrtvih. Na kraju i jedni i drugi su mogli pobijediti, ali generalno gledajući Jadran je još jednom razočarao. Tko zna možda su već bili u mislima na Jadranov bal zbog kojega je ova utakmica i odigrana dan ranije. "Nadamo se da ih ples ide bolje od vaterpola".

Dakle prve dvije četvrtine su završile sa 2:2 nakon što je za POŠK-a pogađao Elez dva puta iz peterca, a za Jadrana Power i Marelja.
Treća četvrtina je otvorena furiozno od strane momaka sa Zente. POŠK je u tim trenucima imao sve u svojim rukama. Naime Vuleta, Kunac i Šitum su u nepune četiri minute napunili Jadranovu mrežu za 5:2.
A onda su stali što je Jadran iskoristio i potpuno se vratio u igru. Serija 4:0 djelo je Zvonimira Butića koji je postigao dva gola i Viskovića koji je također postigao dva gola. POŠK se nije šokirao sa minusom od jednog gola već je hrabro nastavio dalje. Predivnu akciju je golom za novo poravnanje okrunio Begović, a malo zatim Krešimir Butić dovodi POŠK u novo vodstvo. Jadran pritišće i poravnava golom Marinića-Kragića na 3,27 minuta prije kraja susreta. To se ispostavilo kao konačan rezultat, jer do kraja niti jedni niti drugi nisu stvorili neku izglednu priliku, a ono što je upućeno prema golu vratari obje ekipe su lakočom branili.