Pobjeda u Puli

Pobjeda u Puli

19. studenog 2017. u 19:49 / KLUB: HNK Hajduk

Pobjeda u Puli i povratak na drugu poziciju u prvenstvu je najbolji apaurin za smirivanje navijačkih strasti i za novi početak. Golove su postigli Lopez, Erceg i Saida. NK Istra 1961-HNK Hajduk 1:3

Hajduk je protutnjao Drosinom svladavši Istru 1961 1-3. Utakmica je riješena u prvome dijelu. Dugo su bijeli imali prednost od jednoga pogotka kojega je dao Lopez da bi u samo dvije minute u završnici Erceg i Said povisili na nedostižnih 0:3.
Nisu to bili neki lijepi golovi, odnosno plod nekakvih akcija. Više je to bio plod presinga Hajduka koji je domačina natjerao na pogreške.
Prvi gol je pao već u 8. minuti nakon što je Bašić pucao iz slobodnog udarca, golman Ivušić kratko odbio ispred sebe gdje je Lopez pospremio u mrežu. Drugi i odmah potom treći su pali u 42. i 43. minuti. Prvo je Ante Erceg ostao zaboravljen od puležanske obrane pa je u svom stilu poentirao, a nakon toga je Said iskoristio nesporazum Ivušića i Mitrevskog te pogodio praznu mrežu.
U drugom poluvremenu Istra je bila opasnija i bolja pa je uspijela smanjiti Hajdukovo vodstvo golom Kitanovskog u 66. minuti, sa nekih 20-ak metara u desne rašlje Stipicinog gola. U zadnjoj minuti susreta još je Istra 1961 imala i penal koji je Stipica obranio Ofosuu.
Torcida i dalje nije zadovoljna jer traži odgovornost, a ne demagogiju odgovornih. Kao glavni krivac je označen Predsjednik Kos kojega su ovom prigodom simbolično posjeli na raketu.