Splitu treća pobjeda u prvenstvu

Splitu treća pobjeda u prvenstvu

19. studenog 2017. u 19:44 / KLUB: KK Split

Uz pjesmu Maligana Split je razbio limitiranu ekipu Alkara iz Sinja. Gosti ni uz sav trud nisu bili dorasli protivnik žutima koji su za nekoliko klasa bolja ekipa. KK Split-KK Alkar 79:54

Košarkaši Splita su na omejru 3:3 nakon 7. kola HT Premijer lige. Zaslužena i nadasve lagana pobjeda Splita iako je bilo teško odigrati nakon utakmice protiv Bosne i čak tri produžetka. Ništa zato jer su žuti danas odigrali maksimalno ozbiljno pogotovo u obrani. Bilo je u ovoj utakmici prigode da se sa klupe uvedu i igrači koji manje igraju. Napokon smo dočekali da vidimo Vrgoča i Vručinića i jedan i drugi su nam se svidjeli. Nije jasno zašto trener Skelin Vručiniću ne daje više prilika jer je očito da se radi o plemenitome igraču odličnoga šuta. Špaleta je opet imao svoju nezaboravnu rolu koja je publiku izbila iz cipela. Njegovo briljantno zakucavanje je nešto zbog čega je definitivno vrijedilo večeras biti na Gripama. Svi ostali koji su igrali su dali svoj obol ovoj pobjedi koja je ionako več unaprijed bila upisana. Slijedi stanka od 10 dana do slijedećeg susreta i vrijeme je za mini inventuru napravljenoga.

U Hrvatskoj ligi je otprilike sve bilo po očekivanjima osim poraza u Šibeniku što je svakako podbačaj. U ABA 2 ligi mjesto nam je na FF, ali ni tu nismo postigli niti jednu gostujuću pobjedu. Pali smo bez ispaljenog metka u Tivtu i Rogaškoj što se nesmije smatrati očekivanim, a na Gripama nas je porazila Primorska koja izgleda kao ozbiljna ekipa.

Ovu pauzu svakako treba iskoristiti za oporavak ozlijeđenih i za individualni rad sa igračima kako bi se otklonile greške koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Treba vratiti samopuzdanje nekim igračima kako bi ubuduće mogli pružiti svoj maksimum. Trener Skelin mora analizirati zašto baš svaku pobjedu na kraju dovedemo u pitanje i moramo igrati produžetke jer bilo je tu svega pa i taktičkih pogrešaka sa njegove strane.