Pobjeda u sedam činova

Pobjeda u sedam činova

17. studenog 2017. u 23:25 / KLUB: KK Split

Već neko vrijeme svi navijači žutih znaju da na utakmicu treba doći pred sam kraj jer onda slijedi ono najbolje. Produžeci i pobjeda za delirij u dvorani. Tako je bilo i ovoga puta, pobjeda nakon tri produžetka. KK Split - KK Bosna Royal 107:106

Utakmice žutih na Gripama nisu za one lošega zdravlja jer svaka je napeta do samoga kraja, a nekada i nakon njega. Ovoga puta su splitski košarkaši i njihov trener nadmašili sva očekivanja pa su publici priuštili čak tri produžetka. Reklo bi se "rutinska" pobjeda Splita.
Sva sreća da smo u trečem pobijedili jer više nebi imali sa kime igrati s obzirom na veliki broj isključenih igrača.
Naravno pobjeda je zaslužena i blistava, ali način do koje smo do nje došli je zabrinjavajući. Jer imali smo više prilika da ovu priću završimo puno ranije. Na nešto manje od dvije minute prije kraja imali smo + 9. Bilo je tisuće načina da se utakmica mirno privede kraju i pobijedi bez stresa, ali Skelin i njegovi momci su izabrali baš onaj način koji vodi do produžetaka i mogućega ponora. Bilo je i ružnih povika sa tribina upučenih centarskom dvojcu Najev i Jukič, a ponajviše splitskom strategu Ivici Skelinu. Naravno da to nije lijepo čuti, ali publika je isfrustrirana sa ovakvim utakmicama. Na kraju su nas morali čupati Špaleta i Vručinić koji prilike inaće dobivaju na kapaljku i bili su pravi kada je najviše trebalo. Osim njih svakako treba pohvaliti i Scota koji nas je vukao do pobjede sa 26 koševa i čak 9 asistencija, Henrika Širka koji je postigao 14 koševa i 9 asistencija, te Marčinkovića koji je postigao 19 koševa.