Neviđeni rasplet i prolaz Jadrana u četvrtfinale

Neviđeni rasplet i prolaz Jadrana u četvrtfinale

15. listopada 2017. u 15:01 / KLUB: VK Jadran

Ovakva završnica se ne viđa često u vaterpolu. Jadran je u ovoj utakmici hvatao gol razliku +8 uz uvjet da da više golova od Matara. I u zadnjoj sekundi Visković je pogodio za četvrtfinale Euro cupa. VK Primorac-VK Jadran 9:17

Golom Viskovića je završio ludi dan u Budimpešti. Dan koji će se pamtiti po spektakularnoj završnici i prolazu u četvrtfinale LEN Euro cupa.
Jadran i Mataro završili su s istim brojem bodova i istom gol-razlikom (-6), no Jadran je osvojio drugo mjesto zbog većeg broja postignutih golova.

Jadran je od početka grabio prema visokoj pobjedi, ali teško je to kada se stiže tolika razlika. Početkom treće četvrtine bilo je +6 i nada je tinjala.
Zadnju četvrtinu golom za 13:7 otvorio je Marinić Kragić koji je postigao 5 golova i bio najbolji strijelac utakmice. Na minutu i po prije kraja utakmice Krapić pogađa za prolaz 15:7. Kotorani opet kradu četvrtfinale golom Vukmirovića svega 13 sekunda do kraja susreta. Butić ne pogađa i lopta dolazi do vratara Shubladzea. Svi su mislili da je kraj, Shubladze je daje najbližem igraču, kapetanu Petroviću koji je samo na trenutak loše prima. I taj trenutak koriste Marelja i Visković koji ga sa leđa pritišću da bi Visković na kraju ukrao loptu i pogodio na samo sekundu do kraja za prolaz dalje.

U četvrtfinalu Jadran čeka jednog od četiri poražena sastava iz trećeg pretkola Lige prvaka. Parovi su Marseille – Jadran HN (6:7), Spartak Volgograd – OSC (7:14), Brescia – Sintez Kazan (11:9) i Crvena zvezda – Sabadell (6:6), a uzvrati se igraju u srijedu 18. listopada.