Mornar BS u Rijeci uzeo broncu

Mornar BS u Rijeci uzeo broncu

13. svibnja 2017. u 22:00 / KLUB: VK Mornar

Mornar Bs je u Rijeci pobijedio domačina Primorje EB i uzeo broncu u Hrvatskom prvenstvu. Osim izvanrednog uspjeha Mornar BS je ovom pobjedom izborio i kvalifikacije Lige prvaka za sljedeću sezonu. VK Primorje EB - VK Mornar BS 10:11

Mornar je odigrao odlično i u postpunosti preplivao i nadigrao Primorje. U prvoj četvrtini majstorice već je bilo 1:3.
Igralo se za broncu i plasman u prvo pretkolo kvalifikacija Lige prvaka sljedeće sezone.
Tako su se razbijeni riječani od favorita pretvorili u utopljenika koji na sve moguće načine pokušava održati glavu poviše površine vode.
Šparada je večeras bio odličan, naročito u toj prvoj četvrtini kada je skupio pet obrana što je riječke vaterpoliste dodatno frustriralo.
Mornar je bio razigran, brz ubojit pa je do desete minute otplivao čak tri kontre. Iz posljednje rezultatska prednost je otišla na 1:4. kada Buha ostao sam pred Jelovinom i mirno pospremio. Na klupi je vladalo pravo ludilo i svaki gol i obran su se bučno proslavljali. Primorje je na svoj drugi gol čekalo do 14. minute kada je Paparića ni kriv ni dužan ostao sam pred golom. Ali, već dvadesetak sekundi kasnije šibenska haubica Goreta zabija skoro sa pola bazena. Nakon toga Vukičević pogađa za 3:5 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugi dio je počeo još bolje za Mornar BS. Prvo je svoje drugo isključenje zaslužio Mislav Vrlić, a najbolji igrač ovoga susreta Buha iskoristio i pogodio za 3:6. A onda slijedi možda i najljepši trenutak ove utakmice kada Karlo Erak lobom matira Jelovinu za 3:7 i šalje ga na klupu.
Mladi Čubranić također nije mogao odviše toga obraniti. Prvo ga je dalekometnim projektilom probušio Marin Čaglja za Mornarevih 4:8. Da je gotovo i da Mornar ovu utakmicu jednostavno ne može izgubiti bilo je svima jasno nakon što je Buha postigao svoj treči gol za 4:9.
Nakon godina uspjeha Primorje EB se srozalo do četvrtog mjesta u Hrvatskoj. Ništa čudno kada se zna da je dotok financija već drugu godinu za redom smanjen.
Do kraja tih posljednjih devet minuta riječani su uz mali poguranac sudaca došli na 9:10 i na 1.08 do kraja imali peterac za poravnanje, ali Vukičević je pogodio gredu. Zadnji čavao u lijes Prmorju EB je zabio Buha kojemu je to bio četvrti gol ove čarobne sezone za mornarevce.