Prvi poraz Nacionala, Rafinha hat-trick

Prvi poraz Nacionala, Rafinha hat-trick

28. travnja 2017. u 21:27 / KLUB: MNK Split

Split Tommy je pobjedom zaključio regularni dio prvenstva Hrvatske. Nacional je doživio prvi poraz u sezoni. Rafinha je bio najraspoloženiji igrač na terenu što je potvrdio sa hat-trickom. MNK Split Tommy-MNK Nacional 4:2

Split Tommy je pobjedio Nacionala 4:2 i tako izborio drugo mjesto na tablici u regularnom dijelu prvenstva. Nacional je pak doživio prvi ovosezonski poraz i san o osvojenom prvom mjestu bez poraza je došao kraju.

Utakmica je bila puna tempa, ali bez pretjerane žestine. Kao da su se i jedna i druga ekipa čuvale za ono što predstoji,a to je doigravanje. Split Tommy je započeo utakmicu u grču i nije stvrao prilike dok je Nacional u više navrata imao šansu za vodstvo koje je Jukić čudesno branio.
I kako to obično u nogometu biva kada ne iskoristiš svoje šanse primiš gol iz ničega.
Rajčević je izveo aut, Suton presjekao i brzo proigrao Rafinhu kojemu nije bilo teško pospremiti za vodstvo od 1:0.
Isti igrač je pogodio i za 2:0 nakon munjevite akcije špicom pored nemočnog Pavlića kojemu ovo i nije bila baš najbolja utakmica.
Na odmor se otišlo sa tim rezultatom bez nekih izglednijih prilika na obje strane i već tada se dalo naslutiti da će Split Tommy u ovoj utakmici uzesti sva tri boda.

Drugo poluvrijeme je započelo golom Nacionala što je donijelo malo draži u ovaj uglavom jednosmjeran susret. Šestić je pucao prema drugoj vratnici gdje se našao Postružin koji je smanjio na 2:1.
Koturović je potom imao jednu veliku šansu kada je pucao iskosa, ali je Pavlić ovoga puta nogom izbio čisti gol. Kako se poslije pokazalo to je bila najava za još golova u mreži Nacionala. Prvo je svoj treči gol postigao Rafinha na asistenciju Koturovića koji je uz Rafinhu svakako bio ponajbolji igrač ovoga susreta.
Veliki trud i zalaganje mu se isplatilo nakon jedne kontre kada ga je proigrao Suton i kada je Koturović odveo ovu utakmicu u sigurnu pobjedu jer vodstvo od 4:1 na samo četiri minute prije kraja ne može sustići niti Nacional.

Pokušali su gosti i sa igračem golmanom nakon što je Rajčević ni kriv ni dužan pogodio za 4:2 Jukiću kroz noge. Trener Nacionala je uveo Jelovčića koji je bio na klupi veči dio ovoga susreta, ali to nije dalo nikakva rezultata. Dapaće još je Rafinha imao prilike da na praznu branku postigne još koji gol.

Naši momci su se ovom pobjedom plasirali u polufinale doigravanja gdje čekaju pobjednika četvrtfinalne serije između Futsal Dinama i Squarea ili Brod 035. To ćemo znati nakon sutrašnjeg susreta u Dubrovniku.