Ciboni pobjeda, Splitu drugo mjesto

Ciboni pobjeda, Splitu drugo mjesto

23. travnja 2017. u 22:30 / KLUB: KK Split

Cibona je pobjedila Splita, a Šibenik Cedevitu u zadnjem kolu regularnog dijela prvenstva. Naši momci su se odlično držali do dvije minute prije kraja, ali više nije išlo. U srijedu na Gripama protiv Osijeka počinje doigravanje. KK Cibona-KK Split 76:70

Poraz i drugo mjesto za kraj regularnog dijela prvenstva Hrvatske. Malo je tko na početku ove čudesne sezone mogao promisliti da je to moguće. Da će košarkaši Splita biti drugi, a mogli su biti i prvi da su pobijedli Cibonu u zadnejm kolu.
Sezona je počela pobjedom protiv Cedevite u Zagrebu i već tada se moglo primjetiti da se na Gripama nešto događa. Spojila se nekakva kemija koja je jedino u sportu spojiva. Mladi i stari dišu ko jedno, a ovi koji su u najboljim košarkaškim godinama daju svoj maksimum koji vjerojatno ne bi izvukli nikada iz sebe da nisu dio totalnoga žutila.
Utakmica kao utakmica protiv Cibone je bila zanimljiva. Imao je Split periode igre kada je mogao bolje odreagirati i napraviti neku veću razliku prije samoga finiša utakmice kada je Cibona i definitivno pobjedila.

Sada slijedi doigravanje odnosno ono za što smo se borili cijelu ovu sezonu jer je priča sa ABA ligom još uvijek u zraku. Ali o tome ćemo nekom drugom prigodom.
Split svoju seriju starta u srijedu u 18,00 sati protiv Osijeka na Gripama, a ostali parovi su: Šibenik-Zagreb, Jolly-Cedevita i Cibona-Zadar. Igra se serija bolji od tri utakmice.