Ministar sporta u Splitu vratio vjeru u sport

Ministar sporta u Splitu vratio vjeru u sport

6. ožujka 2012. u 1:40 /

Večeras je bila posebna noć u Splitu. U grad pod Marjanom su došli Ministar sporta Željko Jovanović i pomoćnik Ministra Petar Skansi. Došli su na poziv kluba Olimpijaca i u prostorijama HGK na Matejuški odlučili napraviti svoju prvu javnu tribinu na temu "politika i sport".

Nakon uvodnih riječi istaknutih sportaša Renza Posinkovića i Željka Jerkova splitskim sportašima se obratio i Ministar Jovanović. I upravo taj trenutak je bija posebno emotivan. Onako nenametljivo počeja je sa svojim izlaganjem. Reka otprilike šta rade on i njegov tim na čelu sa pomoćnikom Petrom Skansijem. Objasnio svima da želi čuti šta više ideja sa terena kako bi se što prije finaliziro neki novi zakon o sportu. Nakon njega govorio je i pomoćnik Skansi koji je na suptilan i nadasve precizan način napravio presjek postojećeg stanja u hrvatskom sportu. Skupu se obratili i predstavnici Grada Splita i Županije SD, zamjenica gradonačelnika A. Visković i pročelnik za šport Splitsko dalmatinske županije Zdravko Omrčen.

Nakon toga su usljedila pitanja ljudi iz sporta. Na sva pitanja su uslijedili brzi i koncizni odgovori kojim se jasno dalo do znanja koji je kurs zauzeo novi Ministar i njegovi suradnici. Najvažnije je šta će sport napokon dobiti status koji zaslužuje. Ako realiziraju sve šta su na ovome skupu rekli nema straha za hrvatski sport. Svima nama koji smo ostavili srce na terenu dolaze bolji dani.

Naravno ni mi sportaši nismo naivni i znamo da će na tome putu biti puno prepreka, da ne kažemo zasjeda. Nitko od nas nije lud da bi pomislio kako će oni koji su sport doveli u ovakvo stanje, a tu u prvom redu mislimo na profesionalce u sustavu sporta, tek tako predati utakmicu bez borbe. Nadajmo se da to zna i Ministar i da će partnere za izradu novih zakonskih rješenja tražiti među onima koji žive za sport, a ne među onima koji žive od sporta.[Piše: "Zeško"]