Dinamo slavi -Maloševac prvo ime susreta

Dinamo slavi -Maloševac prvo ime susreta

21. ožujka 2017. u 22:15 / KLUB: MNK Split

U zanimljivom derbiju Dinamo je na krilima lude sreće i golmana Maloševca pobjedio Split Tommy i preuzeo drugo mjesto na tablici. Što je sve promašio Rafinha u prvome dijelu i Babić i Ćorluka u drugome teško je vjerovati. MNK Split Tommy- Futsal Dinamo 3:4

Sreća je ovoga puta bila na stani Dinama i nije to slučajno. Svi oni koji ozbiljno prate sport sjetiti će se mnogih događaja koji kažu da sport uvijek sv vrati. Split Tommy je u prvom dijelu prvenstva imao isto tako sreče u Zagrebu kada je pobjedio Dinama 2:3. Repovi iz te utakmice dugo su se vukli zbog nesportskog poteza golmana Jukića koji je sa klupe omeo Dinamovce u kreiranje zadnjeg napada u kojemu su išli po izjednačenje.
Ovoga puta je Dinamo pobijedio sa 3:4 i sasvim zasluženo preskočio Splita na drugome mjestu. Treneri i jedne i druge ekipe nisu mogli biti zadovoljni ovom utakmkcom u kojoj je bilo puno tehničkih pogrešaka, ali gledateljima na punim Gripama je sigurno mogla biti interesantna s obzirom na broj golova, prilika i preokreta.
Prvo poluvrijeme je bilo u znaku našeg sastava koji je napadao, stvarao gomilu prilika i na žalost iste te prilike promašivao. U lošoj realizaciji je prednjačio Rafinha koji nikako nije mogao pronaći put do mreže. Ili bi obranio golman ili bi se ispriječila vratnica. I onda je Dinamo poveo golom Horvata koji je nakon dodavanja Kanjuha jako pucao, lopta je okrznula Sutona promijenila smjer i prevarila Jukića. Split Tommy je i nakon tog šoka nastavio sa dobrom igrom pa su nakon indirekta preko Sutona poravnali rezultat na 1:1. Na odmor se otišlo sa tim rezultatom iako je po svemu viđenome trebalo biti bar 4 gola razlike za splitske bijele.
Drugo poluvrijeme je u uvodnih 10-ak minuta bolje odigrao Dinamo. Split je poveo golom Marića nakon solo prodora Ćorluke. Dinamo je za poravnanje izigrao obranu Splita gdje je Marić zaplivao, a Penava postigao svoj prvi gol u večerašnjoj utakmici.
Split Tommy je imao i igrača više nakon što je opravdano isključen golman Dinama. U te dvije minute nije stvorena niti jedna jedina prilika, dapaće Dinamo je bio bliže pogotku. Odmah nakon što je Dinamo zaigrao u punom sastavu uslijedila je dominacija zagrabačkih plavih koji su vrlo brzo golvima Ziberia i Penave došli do visokih 2:4. Naši momci su se trgnuli i opet krenuli u napad. Prijetilo se sa svih pozicija, ali večeras je prvo ime susreta svakako bio Karlo Maloševac treči golman Dinama. Skidao je Maloševac čudesno udarce splitovih igraća i kao krunu svega nakon što je Suton špicom pogodio za smanjenje vodstva na 3:4 obranio dvije akumulacije. Prvo je skinuo udarac Babića, a malo zatim i Ćorluke za veliko slavalje Dinama na Gripama.
Do kraja je tri kola i još je 9 bodova u igri. Split Tommy ima Osijek i Brod 035 u gostima i u zadnjem kolu Nacional na Gripama dok Dinamo također igra protiv Broda 035 i Nacionala, te Albone Potpićan.
Sve je izglednije da će utakmice protiv Nacionala odlučivati o drugome mjestu i izravnom plasmanu u polufinale.