Futacs propustio nokautirati Rijeku

Futacs propustio nokautirati Rijeku

11. ožujka 2017. u 18:59 / KLUB: HNK Hajduk

Hajduk i Rijeka su podijelili bodove u jednom živom i sadržajnom derbiju. I jedni i drugi su imali svojih prilika, ali svakako treba napomenuti da je Futacs propustio pogoditi za pobjedu.HNK Hajduk-HNK Rijeka 1:1

Rijeka nije uspijela pobijediti na Poljudu Hajduka iako su to danim najavljivali. Obila se o glavu njihova bahatost. I da kojim slučajem u svome sastavu nisu imali raspoloženog Andrijaševića tko zna kako bi to sve završilo po njih. Ovako svakome po bod što je i otprilike realan ishod iako je Hajduk kontolirao utakmicu punih 60 - ak minuta. Sve dok nisu pali u trci u sredini terena. Nije pomogla niti zamjena Jefferson za Bašića, dapaće izgledalo je još gore pa se sa pravom možemo pitati što se događa sa Jeffom. Hajduk je osim pogotka koji je došao kao poklon bon nakon nespretne i nesretne reakcije golmana Rijeke Prskala imao još jednu veliku prigodu da susret riješi u svoju korist. Naime najbolji igrač ovoga susreta Futacs je sam krenuo prema golu i opalio, ali je Prskalo čudesno reagirao i spasio svoj sastav. Rijeka je dala gol iz penala kojega je nad Andrijaševićem skrivio Nižić. Vjerujem da je prekršaja bilo i da sudac nije pogriješio kao što na žalost Hajdukovih navijača nije pogriješio niti Bezjak koji je loptu poslao u jednu, a Stipicu u drugu stranu.
Današnja utakmica je bila melem za dušu navijača bijelih jer su svi dali maksimum, a to je praktički sve što se od njih i traži.
Na kraju se mora konstatirati da je bod velik i mal. Veliki jer je Rijeka trenutno bolja, a mali jer će najvjerojatnije Hajduk već u ovome kolu pasti na 4. mjesto iza Osijeka.