Ejupi dvostruki strijelac za pobjedu Osijeka

Ejupi dvostruki strijelac za pobjedu Osijeka

5. ožujka 2017. u 17:18 / KLUB: HNK Hajduk

Dvoboj u Osijeku je iz tabora bijelih dočekivan sa optimizmom. Utakmica je otišla u sasvim drugom smjeru. Osijek je bio bolji konkretniji i uz dva gola Ejupija ubojitiji sastav. Hajduk je vjerujte zasluženo izgubio. NK Osijek-HNK Hajduk 2:1

Hajduk je izgubio i poravnao se na 3. mjestu sa Osijekom. Sada se mora vaditi na Poljudu protiv Rijeke koju nismo dobili tko zna kada. Samo najluđi vjeruju da se u toj utakmici išta može promijeniti i da Hajduk može do pobjede.
Utakmica koju smo danas gledali niti po čemu ne odskače od onih prijašnjih gdje i dalje ne možemo shvatiti koji uopće Hajduk sustav igre preferira. Napad je bio prepušten uglavnom individualnim pokušajima Futacsa koji je na kraju svoju upornost naplatio jednim golom u posljednjoj minuti susreta tek da se zakamuflira još jedna rezultatska i igračka blamaža Hajduka.
Osijek je u ovu utakmicu ušao sa dva poraza iz prethodnih kola. Nisu uspijeli pobijediti Rijeku doma i Lokomotivu vani, ali su zato sve svoje frustracije naplatili na Hajduku. Posebno je motiviran bio Ejupi jer valjda i ima zašto.
Na samome početku prvenstva tamo negdje u kolovozu sam imao prilike pričati sa menađerom Muzafera Ejupija. Poznato je to lice u Hajduku. Adrian Aliaj je u istome kafiću gledao utakmicu i komentirao kako je baš taj Ejupi potreban Hajduku. Moderan, svestran i rasni strijelac. I u toj utakmici koja je završila 1:1 je Ejupi bio strijelac. Danas je postigao još dva pogotka protiv Hajduka. Kako se moglo dogoditi da takav igrač zaobiđe Poljud pitamo se. Jer po svemu viđenome u ekipi Hajduka bi došao itekako dobro. Ejupi je od danas najbolji strijelac lige.
Osim što je sam izborio i realizirao penal kod drugog gola je lakočom poentirao pored nepotrebno istrčalog Stipice.
Bijeli imaju velikih problema u organizaciji igre. Kada nema Ercega u napadu onda nemaju niti ubojitost. Obrana je zamislite toga čuda trenutno najbolji segment igre, a svi znamo da je to daleko od onoga na što ozbiljan klub treba. Da su kojim slučajem igrači Osijeka shvatili da su bokovi Hajduka potpuno otvoreni dogodio bi se potop epskih razmjera. Mislim da Hajduku do kraja prvenstva samo bog može pomoči da osvoji treče mjesto i plasman u Europu. I zato idemo svi zajedno: "Pomozi bože"ili još bolje "Ajde Hajduče Torcida je tvoja uz tebe".