Bod ka kuća

Bod ka kuća

5. ožujka 2012. u 1:05 / KLUB: RK Split

Rukometaši Splita su odigrali najlošije poluvrime ove sezone. U prvih 30 minuta su posltigli samo 5 golova. Pitate se je li to moguće? I ja se pitam i nije mi jasno. Na trenutke sam pomislija da bi onako od oka izabrana šestorka iz publike bolje odigrala i bila efikasnija.

Split je u tom prvom dijelu svoj prvi gol postigao u 15. minuti. U tim trenucima ih je samo vratar Vukas sačuvao od potpune katastrofe. Zanimljivo je i to da je trener Splita Babić zvao samo 1 time-out iako je njegova ekipa izgledala nemoćno. Gosti su odigrali presing na Vidovića i potpuno zatvorili Batinovića i time razbili igru Splita.

U drugo poluvrime Split je uša jače, žešće. Obrana je bila kudikamo kvalitetnija i pokretnija. Počele su sjevat kontre i laki pogoci. Izgledalo je da će Split nakon vodstva od 10-9 otići do pobjede. Međutim onda se počela igrat neka druga utakmica. Gol za gol i tako sve do kraja. Split je ima i balun minutu prije kraja pri rezultatu 15-15. Onda su falili u predaji i dali šansu Bjelovaru da pobjedi u ovoj utakmici. Na svu sreću gosti nisu uzeli poklonjeno. Tako je na kraju remi zadovoljia i Bjelovar i Split. Bjelovar jer se nisu nadali bodu, a Split jer je moga izgubit i ovu utakmicu.

Rezime ovoga prolića je taj da Split igra sporije. Nema lepršavosti, a nema niti igrača koji se može nametnit ka autoritet kada treba povuć ekipu do pobjede. Može li trener Babić napraviti nekakvu šok terapiju i brzo dati odgovore na ova pitanja ostaje da vidimo.


[Piše: "Zeško"]