Špina se otvorila na Squareu

Špina se otvorila na Squareu

3. ožujka 2017. u 21:46 / KLUB: MNK Split

Nakon tijesnih pobjeda u kojima su nas naši momci držali bez daha do posljednjeg sučeva zvižduka špina se napokon otvorila.
Nastradali su simpatični Dubrovčani koji na kraju moraju biti sretni što nisu prošli i gore. MNK Split Tommy-MNK Square 7:3

Nakon tijesnih pobjeda u kojima su nas naši momci držali bez daha do posljednjeg sučeva zvižduka špina se napokon otvorila.
Sudbina je htjela da to bude baš protiv simpatičnih Dubrovčana. Teško je nabrojati sve dobro što smo vidjeli u ovoj utakmici, ali ćemo se svakako potruditi. Osim granitne obrane koja je i ovoga puta na čelu sa golmanom Luketinom bila na visini zadatka svakako treba istaknuti da smo vidjeli jedan bolji i ubojitij Split Tommy u napadu. To je svakako zasluga ponajboljeg igrača susreta brazilca Rafinhe.
Prvih 10-ak minuta je proteklo u ispitivanju snaga pa se na prvi gol čekalo sve do 13. minute kada Rafinha koji igra u odličnoj formi sa 10-ak metara špicom pogađa za 1:0. Square je tada morao preuzeti nešto više rizika prema napred, a to su vješto koristili naši momci. Na povečanje vodstva od 2:0 se čekalo samo jednu minutu kada je Suton oduzeo balun na centru i nakon odigranog duplog pasa sa Rafinhom lagano pospremio u gol.
Gosti iz Dubrovnika u istoj toj minuti koriste nepostavljenu obranu pa Đuraš postiže svoj prvi gol večeras za 2:1.
Do kraja poluvremena Split Tommy golom Ćorluke podiže vodstvo na 3:1.

Dubrovčani su se sa odmora vratili odlučni da pokušaju napraviti pravo malo čudo, ali im to nije pošlo za nogom. Već u prvoj minuti nastavka ih je dočekao hladan tuš u liku i djelu Josipa Sutona koji postiže svoj drugi gol na utakmici. Demoralizirani gosti su nakon toga stali, a Split Tommy je stvarao prilike i poentirao. Za 5:1 svoj drugi gol postiže Rafinha koji je večeras pobrao sve simpatije za prikazanu utakmicu. Bilo ga je svugdje. Na trenutke je izgledalo da se nalazi baš na svakom dijelu terena. Tako razigran bio je stalna opasnost po gol, a gostujuči igrači su od njega dobivali vrtoglavicu .
Posebno nas veseli dobra igra našeg Jakova Grcića koji je svoj trud i zalaganje naplatio predivnim golom u same rašlje za 6:1 čime je izmamnio veliki aplauz uspavane splitske publike.
Nakon toga je trener Acosta dao priliku i mlađima Kosor i Tešija su odigrali solidno, ali prestrašeno. I jedan i drugi su bili u izglednim prilikama za gol međutim nisu uputili udarce. Malo više hrabrosti momci i otvoriti će se i vama. Onda iz ničega u dvije minute Square preko Tikvice i Đuraša dolazi do smanjenja rezultata na 6:3. Da se odmah razumijemo straha od dramatične završnice ovoga puta nije bilo. Naši su mirno priveli utakmicu kraju i zabili još jedan gol i to kakav.
Grcić je ubacio na Jesusa koji volejom para rašlje za točku na i ovoga susreta.