PENAL U VINKOVCIMA SRUŠIO HRVATSKI SAN

PENAL U VINKOVCIMA SRUŠIO HRVATSKI SAN

1. ožujka 2017. u 13:18 /

Nakon penala iz Vinkovaca još jednom smo svjedoci koliko sport i poštenje u sportu znači hrvatskom čovjeku. Kruha i igara zar je to baš tako teško shvatiti?

Bio je to trenutak kada je srušen hrvatski san, san hrvatskog naroda o poštenoj i uređenoj državi.

Na očitu krađu koja vinkovčanima život znači dinamovi navijači su reagirali vračanjem dresova igračima. Bila je to poruka koja je puno više odzvonila od još jedne u nizu krađa u HNL na koje smo godinama navikli. Jer oprostite molim Vas kada bogati krade gladnome iz usta zadnju koricu kruha tu prestaje svaka iluzija.

Nije puno trebalo da se zapali vatra od Prevlake pa do Dunava. Sa da svi skaču na zadnje noge. Spominju se promjene čelnih ljudi HNS-a. Neki misle da bi po savjesti oni trebali sami odstupiti. Možeš misliti. Neki pak zazivaju provođenje Zakona ili da stvari budu još luđe donošenje nekih novih Zakona misleći da će se ti novi poštovati više od ovih.

Andro Krstulović Opara u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji tvrdi da će novi Zakon o sportu koji bi do kraja godine trebao ugledati svjetlo dana eliminirati i Mamića i Vrbanovića. Obečala mu je Janica Kostelić, a novi Zakon rade isti oni koji su sport doveli u slijepu ulicu.

Nigdje ni riječi o eliminaciji cijelog jednog sustava kojega je baš HDZ izgradio. Možda je njima ovaj sustav dobar, a samo misle promijeniti figure.

Jesu li išta naučili nakon prosvjeda na Rivi i da li će išta shvatiti nakon večerašnjeg okupljanja Zadrana u Jazinama ostaje za vidjeti.

Njihova nemoć se sasvim dobro očituje u tome što već godinama ne mogu ubiti čudovište koje su sami stvorili.

Čudovište se više ne može kontrolirati. Postalo je opasno. Grize i drži gazdu u svojim rukama i neda mu disati.

Jer kako drugačije nazvati ignoriranje hrvatskih zakona od strane raznoraznih nacionalnih sportskih saveza do krovne organizacije hrvatskog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora.

A sa druge strane narod je nestrpljiv. Ne može više. Želi ugledati svjetlo na kraju tunela. I sve je spremno za revoluciju. A onda ko živ ko mrtav.

Za kozmetiku i kupovanje vremena je kasno. Ili izgradnja novog sustava u kojima neče biti mjesta postoječim kadrovima ili revolucija sad je valjda svima jasno.

Gospodo u Vas su i sukno i škare. Što ste odlučili?