U Kotoru izgubili nadu za direktni plasman

U Kotoru izgubili nadu za direktni plasman

18. veljače 2017. u 21:30 / KLUB: OVK Split

POŠK se porazom u Kotoru udaljio od direktnog plasmana u A1 ligu. Postoje tek teoretske šanse, ali puno je izglednije da će se boriti za drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. VK Primorac-OVK POŠK 11:9

U jednoj od dvije najvažnije utakmice završnice lige POŠK je ušao katastrofalno. Nekakvo buđenje nakon minusa od pet golova razlike pokušali su isčupati u zadnjoj četvrtini kada su serijom od tri gola na četiri minute prije kraja utakmice došli na zaostatak od dva gola. Nakon toga je Primorac golom Matkovića pogodio za plus tri i sve nade POŠK-ovaca da će se izvući sa minimalnim porazom koji bi im u konačnici mogao jamčiti direktni plasman su potonule.
POŠK je trenutno treći na tablici, a za direktni plasman bi se trebalo dogoditi pravo malo čudo. Ispred njega su Primorac i Šabac sa tri boda prednosti, a iza njega C.Zvezda koja ima isti broj bodova. Više je vjerojatno kako će se za prolaz u A1 ligu boriti kroz dodatne kvalifikacije protiv posljednjeplasiranoga iz A1 lige, a to može biti Vojvodina, Budva ili Jadran.
Sve u svemu na samo dva kola prije kraja sasvim je jasno da će se sve rješavati u dvije utakmice. Prvo je sljedeće subote na na rasporedu utakmica između C.Zvezde i Primorca u Beogradu, a onda za kraj na Poljudu će POŠK ugostiti Šabac i opet imati priliku sam odlučivati o svojoj sudbini.