Rutinska pobjeda Jugoplastike

Rutinska pobjeda Jugoplastike

5. siječnja 2017. u 19:46 / KLUB: KK Split

Sve najbolje se obično kaže za Novu godinu. I bilo je tako. Jugoplastika je stisla zube i vratila košarku Splitu. Sinonim svega lošeg u hrvatskom sportu je na Gripama sletio tamo gdje mu je mjesto, ravno na dno. KK Split-KK Cibona 82:75

Split slavi i ako je to ikom utjeha vjerujte spličanima je. Cibona je sinonim za sve loše što se dogodilo hrvatskome sportu isto kao i privatizacija pod sumnjivim okolnostima bez ikakve razlike. I zato je ova pobjeda velika i zato je Split večeras prodisao punim plučima.
Nakon gotovo punih mjesec dana bez odigrane utakmice Split je odlično odigrao i sasvim zasluženo slavio protiv Cibone. Međutim valja konstatirati da nije bilo lako. Sve do isteka 25. minute Cibona je bila bolja i u minimalnoj prednosti, a onda su žuti nanjušili krv. Umor Ciboninih igrača je došao na naplatu. Veliki broj uludo odigranih utakmica je bio preveliki teret igračima u plavom dresu. Split je prebacio u brzinu više, publika poludila a nakon preuzimanja vodstva do kraja utakmice je sve bio rutinski odrađen posao.
Split je u tim trenucima razbijao goste i u igri dva na dva, ili preko brzog Gorana Filipovića koji je kreirao ubojite kontre. Baš taj Filipović je večeras zauvijek izašao iz sjene Marinellija koji je na neki način isto dijete splitskih Gripa. Dokazao je Filipović da se na njega svakako treba računati u budučnosti hrvatske košarke.
Split je osim Filipovića koji je ostvario double-double (12 Pts i 13 asistencija) vukao i najbolji igrač ove utakmice Henrik Širko(21 Pts) koji je stavio dvije važne trice i odveo Jugoplastiku na nedostižnu prednost od 72:62. Odlični su bili i Kanaet i Kedžo(16 Pts) svojim tricama kroz završnicu utakmice i unutar reketa probuđeni Najev, te uvijek korisni Jukić.
Slijedi Zabok i onda dva susreta sa šibenčanima i dva susreta sa ABA ligašima Cedevitom i Zadrom, a tu je i Alkar. AJMO ŽUTI.