Zašto je Buenos Aires nadglasao Zagreb

Zašto je Buenos Aires nadglasao Zagreb

28. studenog 2016. u 12:24 /

Reprezentacija Hrvatske nije uspjela. Argentina slavi sa salatarom u ruci. Naši su pukli od želje i nisu mogli napraviti taj mali sitni korak koji čini razliku između pobjednika i gubitnika.
Možemo sada plakati i naricati nad našom tužnom sudbinom. Možemo kriviti savez, Zagreb kao grad u kojem Hrvatska gubi finala zbog loše atmosfere, ljude koji su se bavili prodajom karata pa su sve argentince smistili pored terena, a našim ljudima je karta bila preskupa pogotovo onima koji bi navijali i mogli stvoriti atmosferu.

Možemo, ali nećemo. Nećemo se baviti posljedicama bavit ćemo se uzrocima kako to naša navijačka skupina Torcida kaže.
Uzrocima zbog kojih hrvatski sport više nije prvi, ponekad je drugi, a sve više i više je miljama daleko od onoga što bi trebao biti kako rezultatski tako i u srcima naših građana.
Kako svaka riba smrdi od glave tako je to i po pitanju sporta. Pa ponovimo priču jer ponavljanje je majka znanja.

Hrvatski sport je zakonom uređena djelatnost od interesa za Hrvatsku.

Hrvatski sport nema zakon kojim se regulira način i obveze financiranja sportske djelatnosti, jer država odnosno političari i njene elite nemaju nikakvog interesa da stanu iza djelatnosti od posebnog interesa za RH.

Hrvatski sport ima dvodiobu vlasti koja u biti nikada i nije bila dvodioba. Isti ljudi,ista stranka, isti interesi.

Gdje je tu hrvatski sportaš? Gdje su tu hrvatski treneri? Gdje su tu navijači, ljudi zbog kojih bi se sport trebao i igrati.Na kraju krajeva gdje je tu poseban interes za RH i sve njene građane.

Nema ga. I da stvari budu još i gore. Neće ga ni biti dok god sportaši ne shvate da nema promjena bez jake zajedničke poruke.

Gospodo političari platite. Odriješite vaše vreče i vreče hrvatske elite.Vratite hrvatskim gradovima od Prevlake do Dunava sport. Vratite zadovoljstvo odlaska na utakmice. Vratite jer ovaj narod baš kao i svaki drugi treba kruha i igara. Kruha fala bogu još ima, ali igara više nema.

Za posljedicu tome imate situaciju da hrvatskog građanina, a pogotovo one koji žive dalje od metropole hrvatski sport i hrvatska sve manje zanima. Nema više euforije, nema više emocija, nema više zajedništva.
Repka ljudima više nije bitna i zato je Buenos Aires nadglasao Zagreb i zato je Argentina zasluženo slavila.