Zadar je grad košarke zato šta se tako kaže

Zadar je grad košarke zato šta se tako kaže

2. ožujka 2012. u 2:40 / KLUB: KK Split

Joj šta volim ove presice u žutom salonu. Uvik im se veselim. Evo danas sam odma na parkingu naletija na pomoćnog trenra splitskih žutih Antu Nazora. Otišli smo u kavanu i malo popričali. Simpatičan je čovik taj Ante. Jako mi se svidija. Reklo bi se da nema mane. Osim jedne, naručija je Cedevitu. Ali šalu na stranu krenili smo razgovarat.


Jučer sam priča sa jednim vašim članom i on mi je reka da je Zadar u Zadru uvik favorit. Tamo se stvori neka čudna atmosfera i kada su najlošiji mogu te dobit.
Zadar je specifičan po tome šta ako Zadar izgubi onda je smak svita. Bez obzira sa kim igraju. Može sa druge strane bit i Real Madrid. Imaju tu, reka bi, probranu košarkašku publiku. Tamo i baba sa šudarom bolje vidi kada su koraci od sudaca.

U Americi sam bija na jednom koledžu koji je osvaja i brojne NCAA titule. Vidija sam jedan natpis u dvorani "Možemo izgubit samo ako smo loše i malo trenirali". Možemo li naše trenutne nedostatke nadoknaditi sa više treniga i zalaganja?

To sve stoji ako imaš ekipu koja je po godinama blizu. Kada je veći raspon u godinama, ka šta je slučaj u nas onda treba drugačije stvari postavit. Starije nesmiš preforsirat, a mlađe treba forsirat. Treba nać balans.

Sada protiv Zadra trebamo razbit njihov ritam jurnjave.


Mimica? šta je sa njim? Muči se sa šutom zadnjih par utakmica.
Nema straja za Mimicu. Ovo mu je jedna od najboljih sezona. Šuteri su igrači koji su pod najvećim utjecajem emocija. Šuteru uvik triba virovat i triba ga čekat. Zna mu se desit da ga ne krene iz prve pa se malo izgubi. To je sve.

Je li ti se čini da je Mimica previše usredotočen na jednu opciju u igri? Ili šut ili asist ili ulaz. Teško minja opciju kada nešto odluči u svojoj glavi.
Je istina je, ali nije lako u trenutku prominit odluku u glavi. Kukoča su pitali jeli uvik gleda di su mu suigrači, a on je odgovorija da uvik gleda di je koš i onda kada se zatvori put za koš brzo pribaci nekome drugome. To se zove genijalnost.

Trener najviše viče na maloga Vukovića na trenizima?
To je zato šta od njega najviše očekuje.I onda smo otišli sa šanka, ja na presicu, a Nazor na trening.

Doša sam u žuti salon koji je bija pun novinara. Danas će izjave davat trener Bavčević i Josip Sobin.

Čekalo se nekoga novinara i vrime je pomalo curilo. Onda sam onako u zafrkanciji tija vidit kako Sobin diše. Šta je ovo novinari kasnimo već pet minuta. Sobin je za ovo vrime moga puknit već 100 slobodnih.
Pustite vi moja slobodna bacanja.

Žestoko je odgovorija. Sviđa mi se. Vidi se karakter. Pravi sportski.

I onda je krenila presica.


Mislim da smo u zadnjih 14 dana podigli svoju igru. Nadam se da smo pobjedom protiv Alkara ušli u novi pobjednički niz.

Jedni i drugi ste u ligi za prvaka. Nema rezultatskog naboja...
To nema veze. Uvik triba pobjedit. treba se dokazat i sebi i navijačima. Usput drago mi je šta vas vidim u ovako velikom broju. To je dobar znak.

Zanima me tvoje mišljenje "Split - Grad košarke" ili "Zadar - Grad košarke".
Malo je zasta, neko u je nešto pokuša sugerirat u odgovoru, ali nije ga tija slušat. I onda je reka sve.

Sigurno jedno i drugo. Zadar grad košarke, jer se tako kaže "Zadar grad košarke", ali Split je grad košarke i to ćemo pokazat u Zadru.

Kako odigrati protiv Zadra?
Igrat ćemo angažirano i agresivno u obrani. Nećemo srljat. Sada imamo puno bolju rotaciju nego prije. Sada možemo u viskom ritmu odigrat cilu utakmicu šta nam je npr. falilo protiv Cedevite.

Sobin je otiša na trening, a rič je uzeja trener Bavčević.

Utakmica je test prije lige za prvaka. Da se vidi di je koja ekipa. Teško je i nama i Zadru igrat u ovoj ligi, jer i mi i oni imamo uspomene na bolja vrimena. Zadar se u odnosu na našu zadnju utakmicu u kojoj smo pobijedili pojača za tri igrača. Igraju presing na igrača i na taj način pokušavaju samlit protivnika. Mi smo također jači za Dijana, Grgurevića i Vujčića.

U svakom slučaju mi ne želimo uči u otvorenu utakmicu. Želja nam je da se zatvorimo i odigramo jaku obranu. Iako nema rezultatskog pritiska mi želimo dobit svaku utakmicu pa tako i ovu.


Kako je Grgurević? Jeli spreman?
Grga je OK. On je igrač fanatične borbenosti i spremnosti.


Presica je završila sa napomenom da će se sutra predsjednik kluba I. Naletilić obratiti novinarima vezano za privatizaciju kluba.
[Piše: "Zeško"]