Mornar BS danas starta 2. krug kvalifikacija za LP

Mornar BS danas starta 2. krug kvalifikacija za LP

14. listopada 2016. u 13:24 / KLUB: VK Mornar

Mornari su otputovali u mađarski Eger gdje im prema najavama treba pravo malo sportsko čudo kako bi nastavili natjecanje u Europi. Dvije ekipe idu dalje, a suparnici favorit Eger, ništa manje opasna Verona i Marseille. Samo hrabro momci.

Vaterpolo najvjerojatnije ima najtežđi put do grupne faze natjecanja LP od svih ostalih ekipnih sportova. Tako naš Mornar BS ima jako težak, ako ne i nemoguć zadatak da se održi u Europi. Iako su već prošli prvi krug natjecanja nisu sigurni za nastavak Europskih kupova niti LP niti EC. Ako ne budu među prve dvije ekipe u ovome krugu gdje je domačin Eger izraziti favorit za njih je natjecanje završeno. Ako pak kojim čudom pobijede talijansku i francusku ekipu slijedi im još jedan susret za prolaz u grupnu fazu LP, ali u slučaju poraza u tom susrtetu imaju pravo nastaviti sa igranjem u Eurocupu.
Čudno da ne može biti čudnije, ali pravila su takva i nema nazad. U taboru Mornara BS se svakako nadaju čudu i sve daju u prve dvije utakmice protiv Verone i Marseilla koje su na rasporedu u petak i subotu. Ona zadnja protiv Egera u nedjelju se svi nadamo neće biti niti bitna.