Dogodilo se na današnji dan

Dogodilo se na današnji dan

29. veljače 2012. u 18:00 / KLUB: VK Jadran

Sićam se toga ka da se danas dogodilo. Talijani nisu tili igrat u Hrvatskoj i Jadran je bija prisiljen igrat u Trstu. Mi dica smo se u šali zafrkvali kako nema veze šta igramo u Trstu i svi smo iz sveg grla drukali "Trst je naš". I bija je naš.

Zlatna generacija pod vodstvom trenera Kovačevića je Talijanima očitala lekciju, postala prvak Europe, a cila nacija je pala u trans od sriće. Veliki broj navijača je iša u Trst, a doček u Splitu je bija pravi splitski, spontani sa puno ponosa. Jadran je u tim ratnim vremenima bija prvi klub ambasador Hrvatske u svitu. Političari su se busali u prsa, primija ih je predsjednik države, pokojni Tuđman. Oko njih je bilo puno šušura. I naravno sve su to Jadranaši zaslužili.

Međutim, ta vrimena su prošla. Sadašnjost Jadrana je siva, neizvjesna. Da bi naš Jadran opet posta prvak Europe potrebno je sve ono šta su i prije 20 godina imali. Zajedništvo. Svi skupa moraju stat ko jedno. Političari, gospodarstvenici, lokalna samouprava, uprava kluba, trener i igrači. Neki će reć da to danas nije moguće, a ja se opet mislim ako je bilo moguće 1992. za vrime rata i najžešće agresije na Hrvatsku zašto bi danas u miru bilo nemoguće?

Odgovor je jednostavan. Nedostaje volje da se sve to ostvari. Sport više nije bitan Hrvatskoj državi ka šta je onda bio bitan.


[Piše: "Zeško"]