Tvrda utakmica i pobjeda Nade

Tvrda utakmica i pobjeda Nade

24. rujna 2016. u 19:15 / KLUB: RK Nada

Tvrda utakmica na Starom placu i pravi rovovski rat pripao je Nadi. Nije bilo lako, ali splitski sastav je ipak bio bolji za nijansu i sasvim zasluženo slavio. RK Nada-RK Ljubljana 29-16

U vrlo zanimljivoj utakmici punoj tempa i snažnih duela splitska momčad odigrala je za nijansu kvalitetnije i efikasnije.
Gosti su se i danas predstavili kao vrlo čvrsta i odgovorna momčad.
Obje momčadi ušle su u susret vrlo motiviraneuz snažnu kolektivnu igru za svaku loptu i stopu terena.
Nakon izjednačene igre gosti prvi dolaze u vodstvo iz kaznenenog udarca kojeg je u 10. minuti realizirao Kavčić 0-3.
Nada uzraća pet minuta kasnije nakon odličnog prodora i asistencije Luke Lerotića za Ivana Miljka, koji polaže zgoditak a uspješan u pretvaranju je bio Luka Luciano Rosso za vodstvo Nade od 7-3.

Kavčić ponovno uspješan iz kaznenog udarca smanjuje na 7-6 u 21.minuti. I dalje se igra vrlo čvrsto ali izuzetno korektno s obje strane.
Rosso iz kaznenog udarca u 32. minuti povećava vodstvo splićana na 10-6 ,da bi nakon odlično izvedenog auta i formacije mlina kapetan Čorić u 39. minuti poentirao za vodstvo Nade 15:6.

Početkom drugog poluvremena Nada kreće još agresivnije te u 44. ponovno preko Čorića te u 49. minuti preko Rudića uz precizna pretvaranja Rossa dolazi do već respektabilnih 29:6.
Iako u priličnom zaostatku gosti se ne predaju, napadaju prostor Nade te u dva navrata uspijevaju probiti obranu splitske momčadi preko Tropana u 61. Oruča u 79. minuti susreta.

Susret završava s konačnih 29-16 uz zaslužen pljesak gledatelja za obje momčadi.