Nakon velike drame još jedna pobjeda

Nakon velike drame još jedna pobjeda

31. srpnja 2016. u 19:47 / KLUB: BK Nada SM

Velika drama i velika pobjeda splitskih bejzbolaša. Nakon lošijeg otvaranja utakmice i zaostatka 4:1 Nada SM 4:1 je prešla u vodstvo koje je uz dosta muke sačuvala do samoga kraja susreta. BK Olimpija 83-BK Nada SM 10:11

Sve što je moguće da se dogodi u jednoj baseball utakmici dogodilo se. Od odličnih udaraca, akcija u obrani, grešaka i smiješnih situacija do rezultatske dramatike.
Nada SM je krenula loše. Marin Tadić je nakon 4 primljena udarca, 2 pogođena igrača i greške promjenjen već nakon 1.1 izmjene. Karlovčani su imali prednost od 4:1. Zamijenio ga je Franko Vrlić Kovačić koji je stabilizirao obranu dok je vrijedni napad predvođen Caugheyem malo pomalo stizao rezultat. Tako je u 5. izmjeni bilo 6:6.
U 7. izmjeni je splitski napad eksplodirao. Caughey je udario za bazu, ukrao i drugu i treću, te napravio salto na kučnoj bazi za vodstvo. To kao da je povuklo i druge igrače da pruže svoj maksimum. Pribilović i Dabo su dobili bazu od strane karlovačkog bacača koji je imao problema sa strike zonom, a onda je Hrvoje Tadić udario za dvije baze i Nada SM je vodila 6:9. I to nije bilo sve već slijedeći udarač Andrija Tomić udara za bazu i povečanje vodstva na 6:10.
U sljedećoj 8. izmjeni vodsto je Home run udarcem Jonesa otišlo na velikih 6:11.
Kada su valjda svi mislili da će Nada SM utakmicu mirno privesti kraju karlovački sastav je iskoristio pad koncentracije Vrlića-Kovačića koji je pogodio čak tri karlovčanina, primio 4 udarca, prošetao jednog igrača, dok je obrana napravila jednu grešku. Vrlić Kovačić je zamijenjen Dabom koji je i unatoć još jedne greške obrane i jedne šetnje igrača sretno zaključio izmjenu sa minimalnim splitskim vodstvom od 10:11.
U zadnjoj 9. izmjeni se ništa nije promjenilo. Dabo je izbacio tri domača igrača bez da im je dozvolio osvajanje baze čime je ostvarena i druga pobjeda u finalnoj seriji.