Odlična predstava splićana

Odlična predstava splićana

26. lipnja 2016. u 15:07 / KLUB: BK Nada SM

Odlična predstava spličana. Osim još jedne pobjede vidjeli smo puno dobrih stvari. Od močnih bacača, počevši od Kovačića preko Dabe do Dujmića. Prva violina ubojitog napada je bio Jakšić koji je ostvario "cycle". BK Nada SM-BC Reds 11:6

Nedjeljna utakmica je bila prava poslastica za sve koji vole baseball. Splitski sastav je odigrao vrlo dobro. Odlično je startao Kovačić koji je demolirao napad gostiju nešto više od četiri izmjene. Nakon njegove nule u igru je ušao Dabo koji je također odradio dobar posao. Greška A. Tomića u desnom vanjskom polju je vratila goste u igru i dovela do nove promjene na mjestu bacača. Do kraja utakmice je dominirao Karlo Dujmić mladi splitski lav, dok je napad odlično odradio svoj posao sa 16 udaraca od čega 2 Home runa Tomića i Jakšića, 2 udarca za 3B i 6 udaraca za 2B od čega je Jones udario 3.
Po količini udaraca bi se reklo da je utakmica trebala biti rješena već u 7. izmjeni, ali splitski udarci su bili čudno raspoređeni. Udarali su 1. A. Tomić, 3. A. Jones, 6. T Caughey i 8. A. Jakšić. Svi drugi nisu bili opasni u današnjoj utakmici.
Prve dvije izmjene niti jedna niti druga ekipa nisu uspijeli napraviti bod iako je bilo mogučnosti. U 3. izmjeni Nada SM dolazi u vodstvo na grešku bacača Tomaszeka koji nerezonski baca lopticu preko igrača treče baze pri pokušaju da izbaci Jonesa.
Već u 3. izmjeni A. Tomić udara HR za tri boda čime je vodstvo Nade SM bilo 4:0. Kako je Franko Vrlić Kovačić odlično bacao i držao napad Redsa na nuli izgledalo je da će pobjeda biti lakša i sigurnija. Međutim ulaskom Dabe na mjesto bacača došlo je do preokreta jer su Redsi u iduće dvije izmjene napravili čak 6 bodova za vodstvo od 4:6. Šteta jer Dabo je bio dobar,a samo jedna greška A. Tomića u desnom vanjskom polju je zakompliciralo utakmicu. Vodstvo Redsa na sreču nije dugo trajalo jer je Nada SM odmah napravila tri boda za 7:6. Andrija Jakšić je 7. izmjenu otvorio dalekometnim Home runom na cca. 120 metara čime je dozvao sječanja na udarce Ivana Račića kojih već duže vremena nema. Nakon toga se bacač Redsa Siddall raspao i utakmica je mirno privedena kraju. Utakmicu je sa druge strane izvrsno zatvorio Karlo Dujmić koji gostujućem sastavu nije dozvolio niti jedan bod.