Pobjednički niz se nastavlja

Pobjednički niz se nastavlja

18. lipnja 2016. u 18:28 / KLUB: BK Nada SM

Pobjednički niz se nastavlja. Nada SM je na teškom gostovanju ostala neporažena. Odlično bacanje Caugheya i napad predvođen izvrsnim Dabom koji je bio 100%-an bili su dovoljni za pobjedu. BC Apollo-BK Nada SM 1:4.

U iznimno zanimljivoj utakmici bejzbolaši Nade SM su upiali svoju 11 pobjedu za redom. Niti jedna niti druga ekipa danas nisu bile udarački raspoložene. Apollo je ostvario svega 5 udaraca dok je Nada SM ostvarila tek jedan više. Slovaci su napravili 4 greške u obrani što je svakako pomoglo splitskom sastavu da dođe do ove pobjede.
Splitsku obranu je predvodio bacač Trevor Caughey koji je u 9 izmjena dozvolio samo 1 bod. Bilo je to u 2 izmjeni kada je Apollo poveo sa 1:0. Sve ostale situacije Caughey je sa solidnim bacanjem i vrlo dobrom obranom lakočom rješavao. Nada je također imala velikih problema na udaranju sa Apollovim bacačem Lukasom Žilaviem. Međutim u 6. izmjeni se otvorila prilika za pobjedu koju su Nadini igrači iskoristili na najbolji mogući način. Prvo je Jones udario za 3B. Jakšić ga je udarcem za bazu poslao po izjednačenje 1:1. Greškom obrane Apolla Jakšić je došao do druge baze. Marin Tadić udara za bazu, a obrana Apolla bilježi svoju drugu grešku pa Jakšić dovodi Nadu SM u vodstvo 1:2, dok Tadić dolazi na drugu bazu. Caughey udara bunt, a Tadić dolazi do treče baze. Dabo udara svoj drugi udarac u utakmici za 1:3. I to nije sve Žilavy baca u pod loptica prolazi hvatača, a Dabo dolazi na drugu bazu. Na asistenciju Bečića stiže na treču, gdje nakon udarca Belina i još jedne greške obrane Apolla postavlja konačni rezultat ove utakmice 1:4. Prvo ime susreta je svakako Matko Dabo koji je danas imao savršen dan u napadu. Od 6 splitskih udaraca Dabo je ostvario 3.