Treća izmjena presudila Warriorsima

Treća izmjena presudila Warriorsima

21. svibnja 2016. u 17:45 / KLUB: BK Nada SM

Dvoboj između prvih i zadnjih na tablici u pravilu ne obiluju dramatikom. Tako je i današnja utakmica nakon početnog vodstva Warriorsa od 0:2 pripala domaćem sastavu. Nada je u 3.izmjeni postigla čak 10 bodova. BK Nada SM - BK Warriors 16:2

Prema očekivanjima bejzbolaši Nade su rutinski pobijedili posljednjeplasiranu ekipu lige i time zasjeli na prvo mjesto tablice s obzirom da je Apollo kiksao protiv karlovčana u Bratislavi. Utakmicu je na mjestu bacača započeo Matko Dabo koji je već u 1. izmjeni doživio hladan tuš. Naime Warriorsi su poveli sa 0:2 ostvarivši pri tome čak 4 udarca od kojega je jedan bio za dvije baze. Nakon početnog šoka Dabo se stabilizirao i odradio još tri izmjene nakon čega je zamijenjen. Za to vrijeme Nadin napad je devastirao gostujuće bacaće. Osim prve izmjene kada nije napravljen niti jedan bod, već u drugoj Nada SM vodi 3:2. Konačni udarac gostima iz Budimpešte je stigao u trečoj izmjeni kada domači sastav radi još dodatnih 10 bodova i praktički rješava ovu utakmicu. Nakon Dabe na mjestu bacača su se uspješno izmjenjivali Caughey, Sasso i Jakšić koji su odbacali svaki po jednu izmjenu sa po 3 direktna izbacivanja protivnika.
Nekoliko je zanimljivosti pratilo ovaj susret. ¸Za početak utakmicu je došlo pogledati oko 100-ak gledatelja što je odlična brojka s obzirom na trenutnu razliku u kvaliteti između ova dva sastava. U jednom trenutku je za Nadu SM bacać bio najstariji igrać susreta Sasso, a hvatač najmlađi igrač susreta Mihajlov. Svih 5 udaraca gosti su ostvarili protiv startnog bacača Matka Dabe. Dario Colović još nije ostvario svoj prvi udarac od povratka iz USA.
Nadin napad su predvodili Ćurković 2/3 2RBI, Tadić M. 2/3 2RBI i Tadić H 2/3 3RBI.