Ivan Račić ime pobjednika

Ivan Račić ime pobjednika

14. svibnja 2016. u 19:34 / KLUB: BK Nada SM

Nada SM je slavila u hrvatskom derbiju. Gledatelji su mogli uživativu odličnom baseball-u, a ponajviše u briljantnoj partiji Ivana Račića koji je udario čak dva home runa o kojima će se još dugo pričati. BK Nada SM - BK Olimpija 83 9:5

I unatoč pobjedi Nada SM u ovu utakmicu nije krenula uvjerljivo. Dapaće Karlovac je poveo sa 0:2 u prvoj izmjeni udarcem Mitrovića. Splitski sastav je u igru vratio Franko Vrlić Kovačić izvrsnim udarcem čime je rezultat poravnat. Onda na scenu stupa Račić show koji je udario čak 2 Home run udarca u jednoj utakmici što splitski baseball nije vidio dugo vremena. Fantastičan učinak fantastičnoga igrača koji je u potpunosti uništio svaku nadu gostiju da bi u ovoj utakmici mogli doći do pobjede.

Splitsku publiku je u ovoj utakmici mogao zadovoljiti rezultat i čak 3 Home runa što je pravi raritet u hrvatskim okvirima, ali ih nikako nije mogla zadovoljiti činjenica da su igrači Nade SM izuzev Račića i Kovačića odigrali daleko ispod svog nivoa.
Naime mlađahni bacač Olimpije M. Sertić ih je držao u egalu veći dio ove utakmice, dok je splitski bacač Coughey bio i previše udarljiv za igrača u kojega se polažu velike nade ove sezone. Postavlja se i krucijalno pitanje, gdje su nestali ostali bacači Nade SM. Od početka sezone je samo Tadić Marin pokazao da se na nejga može računati. Međutim za dobiti neki ozbiljniji turnir ili finale prvenstva Nada SM hitno treba u vatru ubaciti Jakšića i Kovačića koji bi svojim bacanjem trebali raditi prijeko potrebnu razliku. Osim toga i rekovalescent Matko Dabo je daleko van željene forme. Puno je problema, malo manje fizičkih, a više psihičkih koje je potrebno što prije riješiti jer ako se to na vrijeme ne učini postoji i više nego realna opasnost da i ova sezona završi polovičnim uspjehom.