Zadar dobia utakmica, a Split Kalajžića

Zadar dobia utakmica, a Split Kalajžića

12. travnja 2016. u 21:29 / KLUB: KK Split

Zadar nosi puni plijen sa Gripa. Žuti su očajno ušli u utakmicu i to ih je koštalo poraza. Zadaru je nakon početnog vodstva gotovo sve ulazilo dok su žuti i unatoč želji i borbenosti ostali kratkih rukava. KK Split - KK Zadar 78:90

Košarka se napokon opet igra na Gripama. I nema veze šta je Split poražen u ovoj utakmici jer bilo je u ovome porazu i dobrih stvari. Za početak treba naglasiti da je na ovoj utakmici bilo skoro pa dvije tisuće gledatelja što je znak svima kako građani Splita vole ovaj sport, ali samo kada se igra na vrhunskom nivou. Podršku ''žutima' su osim običnoga puka došli pružiti i vaterpolisti Mornar Brodospasa te malonogometaši Split Tommya.
Osim toga večeras smo vidjeli jednu mladu nadolazeću zvijezdu, a to je Kalajžić koji je postigao 18 koševa i bio prava napast za zadarsku obranu.

Zadrani su odlično ušli u dvoboj i agresivnom obranom, te ubojitim dvojcem pod koševima Ramljak-Kraljević već nakon dvije minute igre vodili 0:9. Prednost je iz minute u minutu rasla, a kada bi Split povezao nekoliko koševa sa druge strane je Delaš vračao sve na početak. BAš on je največi krivac što žuti nisu prošli bolje u ovoj utakmici. Kada bi god i bilo nekakve prilike za prikključak Delaš bi stavljao trice ili razigravao svoje suigrače. Na odmor se otišlo sa -17.

U drugome dijelu je Split bio bolji i rezultatski pobjedio u 3. i 4. četvrtini, ali im to nije bilo dovoljno da stignu minus iz prvoga dijela., Da ne bude zablude, Zadar je bio bolji i kontrolirao je ovu utakmicu od početka do kraja, Split nije uspio doći na manje od 10 koševa razlike. Kada bi žuti i izvršili nekakav pritisak, čudljivi sudački trojac bi euforiju vrlo brzo spustio sa odlukama koje su izluđivale splitsku publiku. Pustili su oštriju igru koja je svakako odgovarala Zadru. Nakon četiri kola Splitov omjer je 2-2, a sljede dva gostovanja u nizu. Prvo Šibenik pa onda Rijeka. Treba vjerovati da se i iz tih dvoboja može izaći kao pobjednik, jer Split je i u ovoj utakmici pokazao borbeno, karakterno lice koje se nije dalo šamarati niti kada je rezultat bio na pragu katastrofe. Mlađi su odigrali odlično, a mjesta za popravak svakako treba tražiti među starijima. U prvom redu se misli na Subotića i Dijana koji moraju dokazati drugima u ekipi, a ponajprije sebi da još mogu igrati ovaj nivo košarke, da u sviči još ulja ima. I naravno treba vjerovati da se može više i bolje od ovoga.