Žuti u sridu, alkar u ništa

Žuti u sridu, alkar u ništa

22. veljače 2012. u 23:00 / KLUB: KK Split

U dvoranu sam uša malo ranije nego inače. Bilo je puno svita. Iz Sinja su stigli maligani ka po običaju. Sve je izgledalo ka ona utakmica iz kupa Hrvatske di je Split pobjedia i uša na FF. U dvoranu je u jednom trenutku doša i Dino Rađa. Veliki Dino. malo je zasta pogleda di će sist i sija je do profesora Bajrovića i Gorana Sobina. Spiker je sve pozva da se oda počast pokojnom Mosoru. Cila dvorana je bila na nogama uz njegovu pismu. Bilo je dirljivo. Pogleda sam prema Dinu, a iz njegova oka je klizila suza. Topla, iskrena jer Dino drugačije ni ne zna. I onda je mala Vukovarka šta je spasila ljude u trajektnoj luci podbacila prvi balun i utakmica je počela.

U startnoj petorci žutih igra nakon dugo vrimena i Nikola Vujčić. Žuti se u početku nisu baš dobro snašli. Igrali su sporo, težili teškim i kompliciranim rješenjima. Mimica je sa nekoliko promašaja najavio svoj loš dan. U tim trenucima na parketu je dominirao Josip Sobin. Od Splitovih 18, u prvoj četrvrtini Sobin je dao 10 koševa.

Druga četvrtina je ipak donijela osjetniju prednost i Split se odljepio na 10 koševa razlike. U 17. minuti utakmice svoje prve povratničke koševe je upisao i Vujčić. Do tada se uglavnom bazirao na obranu i asistencije. Mimica je svoja prva dva koša da tek u 20 minuti utakmice. Na odmor se otišlo rezultatom 39-29.

Poluvrime je pravo vrime da se malo prošeta po klupskim prostorijama i čuje pokoja zanimljiva. Naletija sam tamo i na Joku Vrankovića. Ma šta Joke Vranković radi na Gripama da mi je znat. U loži je bila i zamjenica gradonačelnika Visković. Baš mi je bilo drago vidit. To je valjda znak da Grad misli ozbiljno sa košarkašima. Nisam se ni okrenija a počela je treća četvrtina, a da nisam čuja ništa vridno za spomenit. Nisam se baš snaša.

Treća četvrtina je počela u znaku Splita. Razlika se povećavala. I onda u 25 minuti na parket je poslana splitska mlada nada Marinelli. Dugo su ga najavljivali i stavili mladome momku veliki teret na ramena. Baš me zanimalo kako će se snać. I nije bilo loše. Dosta je dobar u vođenju baluna, brz i eksplozivan, a šta je najvažnije ima srca. Zato od mene dobiva prolaznu ocjenu. U tim trenucima i Josip Sobin pogađa slobodna bacanja, a cila dvorana to pozdravlja velikim aplauzom. Međutim, Split nekako popušta pritisak i Sinjani smanjuju razliku. Četvrtina završava 58-51.

Početak četvrte četvrtine Sinjani pogađaju tricu i rezultat je alarmantnih 58-54. E pomislija sam da je vrime da neko stariji pruzme malo više odgovornosti. I bogu fala stariji su to i napravili. Vujčić i Subotić su potegli malo jače. Uz njih treba istaknuti i mladoga Markulina koji je po ocjenama večine bio prvo ime susreta. Sinjani su doslovno razbijeni. Utakmica je završila sa 83-65.

Sljedeća je protiv Zadra u gostima.


[Piše: "Zeško"]