Mornaru prednost od dva gola

Mornaru prednost od dva gola

3. veljače 2016. u 20:43 / KLUB: VK Mornar

Bravo za Mornare koji su junački odigrali jednu veliku utakmicu. Za uzvrat u Kazanu imaju dva gola viška koja mogu biti dovoljna ako se odigra hrabro kao večeras. VK Mornar BS-VK Sintez Kazan 9:7

Neću kriti zadovoljstvo nakon večerašnje predstave Mornarevaca. Cijelu su utakmicu vodili, držali dva gola prednosti i na kraju sa tolikom razlikom pobijedili i sebi otvorili vrata finala. Za sedam dana u Kazanu je druga utakmica u kojoj se sa ovakvom igrom može nadati najboljem. Splitski vaterpolo odavno nije imao svoga predstavnika tako visoko.
Današnju utakmicu su svakako obilježila tri igraća. Visković i Burić koji su sustavno parali protivničku mrežu i Kačić koji je svojim čudesnim obranama čuvao teško stečenu prednost.
Rusi su poveli u prvoj minuti pogotkom Nagaeva i odma se vidilo da će utakmica biti tvrda iscrpljujuća. Mornar je brzo izjednačio prvim golom Viskovića. U vodstvo Mornare dovodi Burić svojim prvim golom krajem prve četvrtine uz erupciju slavlja na tribinama. Već tada se naziralo kako će baš njih dvojica večeras imati svoju večer.
Kazan je poravnao rezultat na 2:2 u prvoj minuti 2/4 preko Zinnatullina. Onda je uslijedila serija prečki i stativa sa jedne i druge strane u kojoj se ipak Mrnar više isfalivao. Dužević je u istom napadu dvaput pogodio stativu.
A onda je Goreta sa krila eksplodirao i pogodio za novo vodstvo 3:2. I onda malo pomalo počinje Kačić show koji je obarnio nemoguće Odintsovu. Međutim Kazan je tvrd orah i opet poravnavaju rezultat preko Antonijevića.
A onda napokon od prečke balun sjeda u gol Kazana, strijalac je drugi put večeras Visković za 4:3.
I to nije sve taman pred kraj poluvrimena svoj drugi gol upisuje izvrsni Burić za +2.
U nastavku Marino Čagalj radi apsolutnu glupost. Prvo je skrivio peterac, a onda se posvađao sa suigračem Goretom zbog čega je zaradio novo isključenje. Kazan je smanjio iz peterca (5:4). Da stvari budu još gore odmah potom dolazi do novog poravnanja golom Odintsova. U tim trenucima mornare iznad vode drži Kačić koji skida dva udarca Marelji, a Burić svojim trečim golom ponovno donosi prednost od 6:5. Do kraja četvrtine Kačić brani fantastično.
U zadnju dionicu utakmice se ulazi baš onako kako se moglo poželjeti. Buha pogađa za dva razlike 7:5.
I onda u lovu na tri razlike Mornar prima gol. Latipov pogađa za 7:6. Međutim tada se opet budi Visković koji svojim trečim golom diže na 8:6. Već u idućem napadu Shepelev opet spušta na 8:7.
I kada se nekako činilo da ruski sastav ima više force i da bi se moglo dogoditi da Mornar ostane bez zaslužene pobjede za velikih + 2 pogađa Gluhaić 9:7 što se ispostavilo kao i konačan rezultat ove utakmice.
Međutim i nakon toga je bilo drame. Igralo se još pune dvije minute u kojima je carevao Kačić sa obranama koje su rusku klupu i trenera dovodile do očaja. Sa dva metra je skinuo čisti gol i time je ova prekrasna večer na prepunim poljudskim bazenima bila završena.
Večerašnju utakmicu su kao gosti došli pogledati košarkaši Jugoplastike, ragbijaši Nade i odbojkašice Splita.