Pobjeda Kaštelana

Pobjeda Kaštelana

15. veljače 2012. u 23:10 / KLUB: RK Split

Kad sam iša na utakmicu ni na kraj pameti mi nije bilo da ću gledat ovakvu dramatičnu završnicu. Čak što više komodno sam zakasnija prvih 15 minuta utakmice. Ulazim unutra i gle čuda. Okupija se skroman broj gledatelja, čak i CIDA nije bila kompletna.

Na semaforu, šta je još gore, stoji 6-8 za Kaštela. Odma sam promislija nije ovo dobro. Vrtim glavom, a neki mulci me u čudu gledaju vjerojatno se pitajući šta sam se pripa. Split sigurno pobjeđuje. I nakon šta je prvo poluvrime završilo sa 16-13 za Split pomislija sam vidi ti mulaca bili su su pravu.

Drugo poluvrime se nastavilo istim tempom Split je bija dobar i na krimilma Ivića i Batinovića je činija razliku koja mi se činila nedostižnom. Utakmica je bila spora, sporija nego inače kad je ekipa Splita u pitanju. Sve je nekako bilo u po gasa. Onda su se Kaštelani polako počeli dizat i pritiskat. U par navrata su došli na gol razlike pa bi se Split opet odlipija.

Cida je pivala onu svoju poznatu "A šta je" i "Raspala se Kaštela". A onda odjedanput prid sam kraj utakmice u zadnjih pet minuta igrač Splita Sršen radi niz katastrofalnih grešaka u krivom dodavanju i lošim pokušajima šuteva iz nepovoljnih pozicija, te Kaštelani u zadnjoj minuti idu na 32-33. Split ima sedmerac i sve smrdi na produžetke.

Trener Kaštela na gol uvodi iskusnog Bosnića koji je već skinija jedan sedmerac Batinoviću. Batinović uzima loptu, a Bosnić ga gleda ne miče pogleda. Batinović odapinje i pogađa stativu. Kaštela su u četvrtfinalu hrvatskog kupa. Hladan tuš za navijače Splita i splitske igrače. Kaštelani se vesele i onako za dišpet pivaju iz sveg glasa "A šta je".

E ja gledam di su oni mulci šta su me čudno gledali kad sam vratija sa glavom. Nema ih, a taman sam im tija reć da sam ipak bija u pravu. Split je odigra katastrofalno u obrani i nemoguće sporo u napadu. Niti jedno niti drugo nije ono šta je krasilo Splitovu igru u završnici prvog dijela prvenstva. Sršen je ovaj puta bija tragičar. Da ga je možda trener Babić na vrime izvadija iz igre kada se več debelo vidilo da ovo nije njegov dan možda bi sve bilo drugačije. E lako je sad bit pametan.


[Piše: "Zeško"]