Pobjeda žutih za 70. rođendan

Pobjeda žutih za 70. rođendan

14. studenog 2015. u 20:12 / KLUB: KK Split

Jugoplastika je u danu kada slavi veliki jubilej pobijedom začinila slavlje. Ova utakmica je dobivena pod koševima, a Kaštela bez pravog centra su baš bila protivnik po mjeri za visoku pobjedu. KK Split-KK Ribola Kaštela 96:83

Kao šta se i pretpostavljalo žuti su imali svoju šansu pod košem, a kaštelani su se uzdali u tricu. I nije ta trica niti šut izvanka loše izgledala bar prvih 10 minuta kada je manje više gostima sve ulazilo. Ali tu je sve stalo za njih. Malo pomalo su žuti stiskali, a onu pravu osjetnu prednsot su stvorili pred kraj treće i na početku četvrte četvrtine. Subotić je loptu uzeo u svoje ruke i neumorno dodavao Jukiću ili Đugumu pod koš gdje su oni lakom realizacijom uništavali goste. Na početku zadnjeg perioda igre bilo je plus 22 (82:60). Ali eto niti tu nije bio kraj uzbuđenjima. Kaštelani su se 4 minute prije kraja vratili u utakmicu serijom 16:2 na samo osam koševa zaostataka. Uslijedio je time-out žute klupe, nakon ćega je utakmica rutinski zatvorena.
Josip Jukić je bio je prvi strijelac utakmice sa 24 koša, dok je drugi centar splićana Ante Đugum ubacio je 17 koševa i kako službena statistika kaže imao 7 skokova. Za goste je najviše pogađao Ivan Mimica 21 p i Goran Fodor 17 p.
Trener Skelin je nakon utakmice izjavio da je jedino bia zadovoljan trkom, dok se na svemu drugome još treba žestoko i krvavo raditi. Za mlađe nije baš nalazio rijeći hvale osim za Josipa Jukića, jer bez Subotića bi vjerojatno i ova utakmica ušla u neizvjesnu završnicu.