Matineja u Splitu - Anić shutout

Matineja u Splitu - Anić shutout

28. lipnja 2015. u 14:46 / KLUB: BK Nada SM

Nada SSM je u jutarnjoj utakmici uknjižila još jednu pobjedu. Vindijin bacač Kos stvarao je probleme splitskim udaračima pa je poraz za Vindiju bio minimalan. Ovom pobjedom je i definitivno osigurana druga pozicija u FF Interlige.
Bila je to još jedna od onih utakmica u kojima je jako teško naći motiv. Protivnik unaprijed osuđen na poraz, a pobjeda bitna radi podizanja samopuzdanja i radi kontinuiteta pobjeda u Intrerligi.

Nada SSM je krenula dobro u utakmicu pa je već u 1. izmjeni na udarac A.Tomića povela sa 1:0. Da utakmica ne krene istim smjerom kao subotnja pobrinuo se odličani bacač varaždinske Vindije K. Kos koji je držao splitski napad bez boda sve do 5. odnosno 6. izmjene kada domaći sastav odlazi na danas prilično komodnih 3:0. Imala je Vindija veliku priliku u 6. izmjeni da se jednim dobrim udarcem vrati u utakmicu, ali im izvrsni Anić to danas nije dozvolio. U situaciji kada su trkači bili na 2. i 3 bazi Anić je sljedeća dva udarača izbacio na fly out i strike out. Sve je bilo gotovo izmjenu poslije kada Nada SSM
radi još dva boda na udarac Račića za konačni rezultat današnje utakmice.

Ivica Anić je odbacao jednu od boljih utakmica u svojoj dugogodišnjoj baseball karijeri (shutout) 9IP, 4 H, 8 K.
U napadu su se pak istakli sa 2/4 Pribilović, 2/4 Račić 2 RBI, 2/4 Tadić Hrvoje 1 RBI.

Varaždinski je sastav danas imao 4 udarca , a splitski 9.