Karlovcu kup - spličani bez ideje u napadu

Karlovcu kup - spličani bez ideje u napadu

25. lipnja 2015. u 19:52 / KLUB: BK Nada SM

Finale kupa je bilo onakvo kakvo se i predviđalo. Tvrda utakmica u kojoj su dominirali bacači i jedne i druge ekipe. Karlovac je poveo sa 2:0 u 4. izmjeni, Nada SSM je smanjila na 2:1 u 8. izmjeni za konačni rezultat. BK Olimpija 83: BK Nada SSM 2:1

Teška utakmica i veliko finale između dva velika suparnika. Karlovac je odnio kup sasvim zasluženo jer su iskoristili apsolutno sve što im je ova utakmica ponudila. Dva boda su napravili na školski način. Iskoristili su loše bacanje splitskoga bacača koji je prošetao Galesa, pa onda Gales krade drugu bazu i na udarac Vukovicha pravi prvi bod za Olimpiju 83. Nakon toga Vukovich krade drugu bazu i na udarac rutinera Nenadića Olimpija 83 vodi 2:0. Nada se nikako nije mogla spojiti na palici. Darko Kvaternik je stvarao ogromne probleme splitskoj ekipi u čijim redovima možemo istaknuti Hrvoja Tadića koji je danas jedini imao 2 udarca na utakmici čime je zaslužio individualnu nagradu za najboljeg udarača finala. Nada SSM je svoj jedini bod napravila u 8. izmjeni kada su karlovčani promijenili Kvaternika na mjestu bacača i kada je njegovo mjesto zauzeo Gales. Bila je to izmjena u kojoj su spličani imali veliku priliku da preokrenu rezultat i da ponove veliki uspjeh iz Belgije. Pribilović je udario za bazu, nakon njega isto je napravio i Vrlić - Kovačić. Tada Ough udara loš bunt i karlovačka obrana izbacuje Pribilovića na trečoj bazi. Na palicu dolazi Marin Tadić koji ovoga puta ne unosi potpuni preokret. Njegov udarac su karlovčani iskoristili za izbacivanje Ougha na drugoj bazi, ali pritom rade grešku i Nada SSM radi bod. U tom napadu je još Jakšić imao priliku, ali je u tom dvoboju Gales pobjedio bacivši strike out. Do kraja više nije bilo izglednih prilika pa je kup ostao u Karlovcu.
Osim pehara koji pripada osvajačima kupa, karlovčani su još uzeli i dvije individualne nagrade: Vukovich (MVP) i Kvaternik (najbolji bacač)