Druga pobjeda Nade SSM - Ough uništia Stockholm

Druga pobjeda Nade SSM - Ough uništia Stockholm

16. lipnja 2015. u 16:18 / KLUB: BK Nada SM

Nada SSM je ubilježila i drugu pobjedu. Napokon je pala jedna švedska ekipa. I to kako pala. Nadin bacač Ough nije dozvolio niti jedan bod protivnicima dok su naši momci solidnim udaranjem brodili do pobjede. BK Stockholm - BK Nada SSM 0:7


Od samoga početka utakmice splitski bejzbolaši su pokazali kako je vrijeme da se skine švedsko prokletstvo. Ovo je prva pobjeda protiv neke švedske ekipe, a ostvarena je na maestralan način. Nadin bacač Wayne Ough je razbijao protivničke napade poput tornada. Odbacao je čak 15 K(direktnih izbacivanja) i nijed ozvolio niti jedan bod. Rijetki udarci kojih je bilo slovom i brojkom točno 3 nisu pomogli švedskoj ekipi da napravi bar jedan počasni bod u ovoj utakmici.
Redom su padali kao kruške njihovi najbolji udarači koji još ne mogui doći sebi nakon današnje utakmice.
Nada je povela već u 1. izmjeni na udarac Ougha kada Pribilović radi bod za vodstvo od 0:1.
U 3. izmjeni danas ubojita splitska osovina Pribilović, Vrlić - Kovačić i Ough uz neke sitne greške švedske obrane dižu vodstvo na 0:4. Do povečanja vodstva se čekalo do 7. izmjene kda danas iznimno raspoloženi Vrlić - Kovačić izvrsno udara, a Hrvoje Tadić povisuje vodstvo na 0:5. U toj izmjeni je doduše bilo prilika za još koji bod, ali na žalost nisu iskorištene.
Zadnji udarac već potopljenom švedskom brodu zadali su u 9. izmjeni Ough i Jakšić kada su svojim udarcima do još dva boda poslali A.Tomića i Pribilovića za konačnu , veliku i okruglu pobjedu od 0:7.

Obrana je danas napravila besprijekoran posao. Samo jedna apsolutno nebitna pogreška Vrlića - Kovačića i vrhunska predstava Ougha (shut-out) lansirale su Nadu u orbitu.
U napadu koji je danas izgledao bolje sa 10 udaraca svakko treba istaknuti Franka Vrlića -Kovačića 3/4(tri udarca o četiri pokušaja)2 RBI, Pribilovića 2/4 i Ougha 2/4, 3 RBI.

Stvari bi tijekom turnira trebale izgledati još bolje kada se ovom prosjeku udaranja pridruži i ostali dio ekipe koji je i dalje vrlo rezerviran u napadu, ali pokazuje znakove buđenja.