7 minuta crnila - kvalifikacije surova stvarnost

7 minuta crnila - kvalifikacije surova stvarnost

14. travnja 2015. u 21:12 / KLUB: KK Split

Nakon ovoga poraza se zapitaš može li gore. Žuti u zadnjih 7 minuta nisu dali niti jednog jedinog koša, dok je Jolly utrpao čak 17. Gore izdanje žutih ove godine definitivno nismo vidjeli. Kvalifikacije su izgleda realnost. KK Split - KK Jolly JB 66:77

Split je gotovo pa definitivno gurnut u kvalifikacije za ostanak u A-1 ligi jer nakon ove predstave je teško vjerovati da će se išta bitno promijeniti. Zaostaje opet dvije pobjede za Kaštelima i Goricom pa ćak i sve pobjede do kraja ne garantiraju ništa.

Nevjerojatan je način na koji je Split izgubio. Ili je možda vjerovatan kada se sve skupa sagleda. Na 7 i nešto minuta od kraja Split je vodio 66:60 i do kraja više nije ni igrao. Na terenu je od toga trenutka do kraja bila samo jedna ekipa. Momci u žutome su uglavnom statirali. Jolly je serijom 17:0 pregazio Splita i zapečatio mu sudbinu. Kvalifakiacije za ostanak u A1 ligi su realnost osim ako netko iz HKS-a ne odlući širiti ligu za sljedeću sezonu.

Nećemo ispasti iz lige, ni kroz kvalifikacije, ali i igrači se moraju zamisliti! - rekao je Burić.

Velika je to izjava koja bi morala bar donekle umiriti navijaće žutih, međutim nakon ovoga večeras malo ko može sa sigurnošću tvrditi da ćežuti i dogodine biti sudionici A1 lige.