Kako je leksikon posta facebook

Kako je leksikon posta facebook

24. siječnja 2012. u 13:30 /

Evo već neko vrime me vuče želja da sam sebi dokažem kako je leksikon kojega smo mi dica u ulici tako detaljno ispunjavali prethodio razvikanome facebooku. Prikopa sam zato nekoliko prastarih kutija svoje prošlosti. I pronaša sam ga. LEKSIKON.

To je obična tekica u kojoj se svako ko je ispunjava treba potpisat i na svakoj stranici se nalazilo po jedno pitanje di bi onda ovi koji su se potpisali odgovarali, točnije davali svoje mišljenje. A pitanja su bila: koja ti je grupa najdraža, koju muziku slušaš, ko ti je najdraža učiteljica, ko ti je najbolji prijatelj itd. Pa sve do onog uvijek najneugodnijeg koja ti se cura sviđa ili šta je je još gore, šta misliš o nekome iz razreda ili ulice. Je li ga "lajkaš".

I to je sve pisano 1983. Godinu dana prije nego se rodija mali Mark Zuckerberg, ovi šta je napravija facebook i na račun njega posta planetarno poznat i bezobrazno bogat. Isti taj Mark sad ima i mnogo problema jer ga napadaju da se na ovaj način ne štiti privatnost korisnika...

E moj Mark, a da si samo nas pita. Mi bi ti rekli da ćeš nafrkat, jer mi znamo da je nakon svakoga ispunjavanja leksikona uvik bilo burno sa puno svađa. Uvik je bilo onih kojima se nije sviđalo šta bi neko drugi napisa o njemu, a i onih koji bi se sa tuđim mišljenjem ismijavali i koristili ga za raznorazne spletke.

Sve u svemu evo i ZEŠ-a na facebooku. Jer naš Leksikon više nije praktičan.


[Piše: "Zeško"]