Marović za kormilom žute podmornice

Marović za kormilom žute podmornice

2. veljače 2015. u 18:28 / KLUB: KK Split

Jakša Vulić je potpisao sporazumni raskid sa KK Splitom nakon katastrofalnih poraza. Kormilo preuzima Ante Marović dite Gripa ili još bolje rečeno vojnik kluba. Malo je vrimena, a puno posla. Marović treba vratiti žute na pobjednički kolosijek.

U priopćenju kluba stoji da je nakon loših rezultata došlo do sporazumnog raskida ugovora zmeđu kluba i Jakše Vulića sada već bivšeg trenera. Trenige će do daljnjega voditi njegov pomoćnik Ante Marović.
Epilog je to mučne sezone koja je i one najvjernije dovela do ludila. Nakon toliko propuštenih prilika reklo bi se da je bilo i vrime. Je li Uprava kluba trebala prije reagirati ili ne. To je pitanje na koje vjerojatno nikada nećemo dobiti jednoznačan odgovor. Međutim to sada više nije bitno. Marović vodi ekipu do daljnjega. Odnosno dok se ne postavi novi glavni trener. Naravno kada su žuti u pitanju uvijek ima zainteresiranih. Pa tako i ovoga puta možemo očekivati da će biti kandidata za vruču klupu sa Gripa. Na Upravi je opet onaj najnezahvalniji dio posla kada trebaju odlučiti dali uzimati nekoga koji uopće nije upućen u mentalno i fizičko stanje ekipe ili do kraja izgurati sa Marovićem kao glavnim tenerom. Sve ide u prilog da bi Marović mogao završiti ovu sezonu kao glavni trener jer je to u ovoj situaciji najpametnije i najisplativije za žute. U kvalitete i režim rada uopće ne sumnjamo pa ćemo tome u prilog napisati i jednu već sada epsku priću koja ide u prilog ovoj tvrdnji.

Po iskazu poznatog splitskog sportskog novinara Ozrena Maršića:
Jednoga sparnog ljetnog dana 1987. godine sam otišao na još jedan u nizu treninga. Inaće igrao sam za Slogu iz Mravinacai trenizi bi bili od 10 - 12. Bilo je 38 celzijevih u zraku, mozak oće vani, jedva čekamo kada će završiti trening, ali Pero Filipović Grčić naš trener cidi i ono malo znoja šta je u nam ostalo. Svi grintamo, ali ipak nekako odrađujemo te paklene minute. Na betonskom igralištu odma tu pored nas sam ugleda jednog maloga plavokosoga kako vježba livi i desni ulaz na koš. I tako dvi ure bez prestanka. Sam samcat. Mislim, alo niko ga ne tira da to radi po ovome zvizdanu. Nisu njemu baš sve na broju. Malo sam se raspita i ljudi su mi rekli da je taj mali Ante Marović i da igra košarku u Jugoplastike.

Nakon ovakve priće valjda je svima jasno da će igrači pišat krv na svakom treningu, a ni povračanje neće biti rijetkost. Poraz vjerujte kod Marovića nikada nije opcija.