Veliki derbi odnio Split Tommy

Veliki derbi odnio Split Tommy

15. studenog 2014. u 21:09 / KLUB: MNK Split

Veličanstvena utakmica je odigrana pred prepunom dvoranom na Gripama. Domačini su vodili dva puta, a gosti iz Makarske stizali, nakon crvenog kartona se uspijeli obraniti, ali ipak su na kraju kapitulirali. MNK Split Tommy - MNK Novo vrijeme 3:2

Počelo je žestoko. Igralo se tek nešto više od dvije minute kada je Jakov Grcić pravom bombom iskosa sa sedam metara zakucao loptu u mrežu za 1:0.
Kratko je trajalo veselje Splićana, jer je Duje Bajrušović vratio stvari na početak. Špicom je poslao loptu od stative u mrežu. Nova promjena rezultata stigla je u realizaciji Jelovčić - Protega pa je Split Tommy poveo 2:1. Bilo je kasnije povika na suce jer su gosti smatrali da je balun igrača domačih pogodija u ruku, ali ništa od velike galame.
Bili su gosti bolji u igri, tražili izjednačenje i dobili ga golom Babića pa se na poluvrime otišlo sa 2:2.
Igra gostiju je i u drugome dijelu izgledala povezanije pa je pritisak na gol Jukića bio nepodnošljiv. Babić i Bajrušović su imali velike šanse da totalno preokrenu rezultat međutim spriječila ih je prečka odnosno vratar Jukić.
Split je u 31. minuti dobio odličnu mogućnost da povedu. Makarani su ostali s igračem manje na dvije minute, ali ništa to nije značilo domaćima, gosti su se odlično branili te čak mogli i povesti.
Na ulasku u pretposljednju minutu Jelovčić je pogodio jedan odbijanac za konačnu pobjedu Split Tommya
Novo Vrijeme je do kraja zaigralo s igračem - vratarom i pokušalo doći do boda. Nisu imali sreće, a nekoliko sekundi prije kraja Bajrušević je pogodio prečku.